El que costa el règim del 78

Foro para hablar de temas diversos como informatica, videojuegos, noticias de actualidad, aficiones, estudios, trabajos,etc.

Re: El que costa el règim del 78

Notapor gimnastico_1909 » Jue Nov 30, 2017 1:58 pm

blaugranota escribió:Eduard Punset sobre el règim del 78 (gens sospitós d'independentista ni d'esquerrà, va formar part d'UCD i supose que sabeu qui és la filla):

Vostè va ser protagonista de la Transició. Va ser ministre amb Suárez en un govern de la UCD. Quines lliçons d'aquella època poden ser útils per resoldre el conflicte polític a Catalunya?

- El més important va ser que franquistes i antifranquistes es van haver d'entendre. Això podria ser útil per ara. Absolutament. La Transició va tenir elements molt positius, com la recuperació de les llibertats individuals. Una part dels dirigents democràtics va acceptar la Transició com una part indispensable per anar després a una segona Transició, de la qual no se'n parla.

- Què és la segona Transició?

- Molta gent vam acceptar la primera Transició esperant que n'hi hauria una segona, que encara l'esperem. Seria que s'instauressin a Espanya les velles idees de Montesquieu, sobretot la separació de poders. Homologar la democràcia espanyola a la democràcia europea. Tampoc s'entén el gran poder que té la Fiscalia. És això de la judicialització de la política. En els països moderns la gent no sap qui és el ministre d'Interior o de Justícia. Quan tothom té a la boca el nom dels ministres d'Interior i Justícia, mal senyal. A Suïssa no saben com es diuen els seus ministres.

Entrevista sencera: https://www.naciodigital.cat/noticia/14 ... /catalunya


Home, dir que no es independentiste es un poquet arriesgat, perque a la entrevista diu atres coses, no només allò que tu fiques:

“Personajes como Mariano Rajoy, como los ministros Rafael Catalá o Juan Ignacio Zoido me transportan a los cincuenta. (…) Sigo escuchando las mismas cosas que antes. El lenguaje político de la España oficial sigue siendo el mismo”

“Y no comprendo que se discuta esto en los medios de comunicación. Es evidente que hay unas personas que están encarceladas por motivos políticos”.

Se pregunta, viendo la actual situación de “regresión democrática”, de qué ha servido su exilio. A su juicio “España ha quedado muy en evidencia ante Europa” y “se ha visto la degradación del sistema político español”.

las empresas no habrían huido por la incertidumbre política o la inseguridad jurídica alentada por el separatismo, más bien respondería a una operación “incentivada desde el poder político” de Madrid.


https://gaceta.es/espana/punset-espana- ... 1128-1230/

Sense contar que ademés de formar part de UCD y CDS (i conseller d´economía en 1978-1980 i ministre per a la relació amb la CEE de 1980-1981), també va militar a les files de CDC, amb la qual va ser diputat.

Alerta, que em sembla molt bé que Punset siga independentiste, però no confongam.

per atra banda, lo de la segona transició... puix ho pensaría ell i alguns amics, pero aixó de que era una mena de "promesa tácita" jo no ho he vist per cap puesto. Ell mateix, de la joventut comunista passà a estudiar economía a les més elitistes universitats de EEUU i a treballar per a think tanks capitalistes, i després esdevingué liberal de tota la vida amb Suárez. I ara independentiste. Puix bé. Per a mí es autoritat en la divulgació científica, perque en política... poc.

Lo de "pressos polítics" no ho reconeix ni Amnistía internacional, no diguem atres institucions internacionales. El delicte de rebelió y sedició está a tots els codis penals del mon civilizats. La prisió preventiva es una medida optativa i discutible, pero que no están en pressó per les seues idees polítiques ho demostra el fet de que els mateixos pressos han estat governant legalment 5 anys en les mateixes idees i que els membres de la Mesa parlamentaria, acusats de un carrec semblant, no han ingresat a pressó simplement reconeguent l´autoritat constitucional, sense renunciar a cap idea política. Es pur sentit comú.
Lo de pressos polítics es un slogan electoral.

Si se vol criticar al govern o al sistema actual, puix el critiques i ja està, que es lo més normal del món. Lo de apelar a la transició i el postfranquisme com a responsable no es sino un atre eslogan electoral. Les oligarquíes de 1978 eren unes, i les de ara son atres. En tots els païssos hi ha oligarquíes, i en la immensa majoría, influencia política a la justícia (o ja ens hem oblidat que el la república catalana idilica, segons la llei de transitorietat al president del tribunal suprem català el nombrava el president de la generalitat?). Tot això es criticable. Fer-lo presentar com una particularitat espanyola, o el resultat d´una mena de esperit immaterial e immortal de Franco que passeja per les sales del govern i els tribunals es pura propaganda i bajoquería. Ningú al mon ho creu.

S´està creant una corrent (espentada pel mon "podemita") d´emprar la transició com una forma de dir "franquista" a algunes persones sense dir-ho directament. La transició va tindre les seues coses bones i les seues fallides, pero ja passà.
La constitució del 78 s´ha reformat quan ha interessat a les élits i als partits, o siga que en allò que no s´haja reformat i claga, es té que tirar la culpa als que tenen representació política hui, no als de fa 40 anys.
Avatar de Usuario
gimnastico_1909
 
Mensajes: 6134
Registrado: Mar Nov 26, 2013 2:15 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rana baileys » Jue Nov 30, 2017 2:59 pm

Más humor.
Avatar de Usuario
rana baileys
 
Mensajes: 27613
Registrado: Vie Ene 23, 2004 9:10 pm
Ubicación: En el país de Nunca Jamás

Re: El que costa el règim del 78

Notapor blaugranota » Jue Nov 30, 2017 5:18 pm

Gim... vols deixar d'inventar-te coses? Punset MAI ha militat a CDC i menys ha segut diputat per CDC. Quan va deixar el CDS va montar un partit que es deia FORO. Perquè t'inventes coses? Això de la post-veritat és una mala pràctica i més quan és molt fàcil comprovar que no és cert.

I per altra banda, no vore la diferencia entre voler "el dret d'autodeterminació" (és a dir, PODER VOTAR en un REFERÈNDUM) i voler la independència (és a dir, VOLER VOTAR afirmativament en eixe REFERÈNDUM) trobe que és molt greu, a no ser que la raó siga simplement confondre termes per no sé quina raó, potser criminalitzar? estigmatitzar? Tampoc criticar a Rajoy, el PP o el règim del 78 (i dir que hi ha presos polítics) no crec que faça a cap persona independentista de per sí. És obvi que este senyor no ha fet cap declaració independentista en tota l'entrevista de la qual se'n puga extraure que és independentista (i no he posat els fragments que reculls perquè parlava de Catalunya i este fil, com ja he dit, va del règim del 78 bàsicament). Tinguem un poc de trellat a l'hora d'analitzar i situar a cadascú al seu lloc si volem entendre les coses, independentment de que les compartim o no. Amb eixe estil de comentaris no hi ha res a debatre i menys del tema que ja he decidit no parlar a l'altre fil (ni a este si no és col·lateral com en este cas i perquè traus el tema) perquè és absurd i una pèrdua de temps i d'energia.

Tot i així faig un apunt mínim que sé que són pèrdua de temps i d'energia. Els delictes de rebelió i sedició no és el problema que estiguen estipulats, sinó que estos vagen lligats a la violència segons marca el propi codi i s'han imputat a persones que en CAP CAS han fet ús de la violència. Precissament a Bèlgica és el que estan mirant amb lupa els jutges, estos delictes no es poden imputar perquè no hi ha hagut cap tipus de violència i és fa simplement per motius polítics.

Respecte al tema Podemos i el "corrent podemita" que fa o deixa de fer no sé a què et refereixes exactament, però jo no el seguisc perquè jo acuse als polítics d'ara no de fa 40 anys, sobretot als partits del règim del 78 PP i PSOE i la nova marca blanca del PP, Ciudadanos. El que va passar fa 40 anys més ben igual a mi, el que no és de rebut es voler mantenir una mòmia constitucional que ja no s'aguanta en l'actualitat. I com a opinió personal, et diré perquè veges que jo critique el "ara" i no el "fa 40 anys" per mi Podemos no és de fiar, perquè igual et monta "un pollo" discursiu alternatiu i després, com ja ha anunciat el dia 6 de desembre, van a la conmemoració de la mòmia constitucional o diuen que són republicans i un altre dia van a la recepció del monarca de torn i li regalen "Juego de tronos". Per mi perden tota la credibilitat.
Avatar de Usuario
blaugranota
 
Mensajes: 1888
Registrado: Dom Sep 21, 2008 10:54 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor blaugranota » Jue Nov 30, 2017 10:07 pm

Més humor.

Imagen
Avatar de Usuario
blaugranota
 
Mensajes: 1888
Registrado: Dom Sep 21, 2008 10:54 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor gimnastico_1909 » Jue Nov 30, 2017 11:34 pm

blaugranota escribió: Gim... vols deixar d'inventar-te coses? [...] Perquè t'inventes coses? Això de la post-veritat és una mala pràctica i més quan és molt fàcil comprovar que no és cert. [...] Tot i així faig un apunt mínim que sé que són pèrdua de temps i d'energia.


Menys mal que busques "empatía"... :-D :-D :-D

Punset es va presentar per les llistes de CiU i va ser diputat per eixa formació en 1982-1983. Jo vaig suposar que sería militant durant eixe temps. Si hi va anar com a independent, puix he suposat malament, i ho retire. Pero que va anar per CiU es un fet, que es de allò que es tracta. I tu t´ho agarres amb una exagerada afectació. Ho exageres tot, i aixina es difícil tindre una conversa tranquila. Sembla que "qui no està amb tú està contra tú".

Després de la DUI, demanar un refrendum d´autodeterminació està obsolet. Eixe referendum ja ha tingut lloc, segons el independetisme, i el seu resultat es vinculant, per tant, ja no hi ha més referendums que fer. De fet, ja no ho demanen. Únicament Podemos i els seus aliats de Guanyem a Catalunya ho diuen, pero cada vegada amb la boca mes menuda, perque el acte de la DUI ja va trencar eixa vía en la práctica: ara mateix a Catalunya únicament están els que consideren que l´independencia s´ha proclamat, pero es té que desenrotllar, i els que no es plantejen res si no passa per una modificació pactada de la constitució (i moltes ganes no hi ha ara).
Insistir en el referendum no es sino justificar a colló vist el 1-0 d´octubre.

En qualsevol cas, torne a dir-te que un referendum d´autodeterminació es una modificació de la constitució feta de forma unilateral (es a dir, modificar de facto la situació jurídica de Catalunya dins d´Espanya des de una comunitat autónoma a un estat confederat amb dret a secesió). Aixó no hi ha país que ho permitisca. Es que no es pot. Jo no toleraría que els catalans decidiren ells a soles si formen part d´Espanya, perque si decidixen que sí, es poden arrogar (pel mateix rahonament) també la forma en que ho fan, i aixó nafra els meus drets com a ciutadà d´Espanya. Precissament, la insistencia en ficar com a eixemple els cassos de Quebec i Escocia (referendums pactats) et lleva la raó quan ho fas sense pactar: es ilegal, i ho saps.
No es més que una independencia camuflada. Es més honrat, de fet, independitzar-se directament, i assumir les conseqüencies.

Més coses: segons el codi penal espanyol, per al delicte de sedició no es necesaria la violencia, només cal que la oposició al compliment de les lleis siga pública i tumulturaiament. O siga, el cas del ex-govern i la mesa del parlament:

"Artículo 544

Son reos de sedición los que, sin estar comprendidos en el delito de rebelión, se alcen pública y tumultuariamente para impedir, por la fuerza o fuera de las vías legales, la aplicación de las Leyes o a cualquier autoridad, corporación oficial o funcionario público, el legítimo ejercicio de sus funciones o el cumplimiento de sus acuerdos, o de las resoluciones administrativas o judiciales"

I es castiga amb presó:

"Artículo 545

1. Los que hubieren inducido, sostenido o dirigido la sedición o aparecieren en ella como sus principales autores, serán castigados con la pena de prisión de ocho a diez años, y con la de diez a quince años, si fueran personas constituidas en autoridad."

Tan clar ho tenen els responsables, que els seus advocats duen temps (des de abans de la DUI, de fet) intentant demostrar que els consellers i membres de la mesa no tenien res a vore en la organització del prohibit referendum del 1-O, o que la DUI del 27-O no va ocorrer en realitat (supose que va ser una alucinació colectiva). Els advocats están en el seu dret de buscar els acons legals per a que els seus clients no siguen condemnats, pero els demés sabem molt bé lo que va ocorrer al final del "procés", i no ens xuplem el dit.

http://noticias.juridicas.com/base_dato ... l2t22.html

Per al delicte de rebelió sí que cal la violencia, ademés de les atres condicionants:

Rebelión

"Artículo 472

Son reos del delito de rebelión los que se alzaren violenta y públicamente para cualquiera de los fines siguientes:

1.º Derogar, suspender o modificar total o parcialmente la Constitución.
[...]
5.º Declarar la independencia de una parte del territorio nacional."

En este cas si es dubtós si es va emprar la violencia per a oposarse a les accions judicials contra el referendum i la DUI. Hi ha juristes que pensen que sí (ahí están els Jordis dirigint i acavant el escrache i setge de les forçes policials en el compliment de un mandament judicial el 27-S damunt d´un cotxe oficial "alliberat pel poble"). Aixó es més dubtós. A mí em sembla que probablement no, pero aixó es una cosa que decidirán els tribunals, no els blogueros indepes. Per molt llaçet groc que es fique molta gent.

http://noticias.juridicas.com/base_dato ... l2t21.html
Avatar de Usuario
gimnastico_1909
 
Mensajes: 6134
Registrado: Mar Nov 26, 2013 2:15 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rana baileys » Vie Dic 01, 2017 12:08 am

El presidente del Gobierno español, Mariano Rajoy, ha visitado este jueves los buques de la Armada española que participan en la lucha contra la piratería, la inmigración ilegal y el narcotráfico en África dentro de su viaje a Abiyán (Costa de Marfil), donde se ha celebrado la V cumbre Unión Africana-Unión Europea.

Durante esta visita, ha recordado que él vivió en una calle en Marín (Pontevedra) al lado de la Escuela de Marina, y ha lamentado que esta vía ya no se llame Salvador Moreno, militar español que participó en el Golpe de Estado de 1936 contra la II República y que tras ello fue ministro de Marina con Franco.

Rajoy ha lamentado este cambio de nombre que se realizó en complimiento de la Ley de Memoria Histórica que recoge eliminar cualquier reconocimiento a los líderes de la dictadura franquista.
“No sé por qué quitaron la calle. He vivido allí muchos años y le sigo llamando así”,


el diario.es

Pues digo yo, sr. Rajoy, quizá por el pequeño detalle de que fue uno de los treinta y cinco altos cargos del franquismo imputado por la Audiencia Nacional, por los delitos de detención ilegal y crímenes contra la humanidad.
Nada, una nimiedad.

El nombre actual es Rosalía de Castro.

Y pensar que este tío y sus colegas gobiernan este país. :-S
Avatar de Usuario
rana baileys
 
Mensajes: 27613
Registrado: Vie Ene 23, 2004 9:10 pm
Ubicación: En el país de Nunca Jamás

Re: El que costa el règim del 78

Notapor blaugranota » Vie Dic 01, 2017 5:44 pm

Gim, no és qüestió d'empatia ací... però si de pèrdua de temps i energia. No deuria de contestar-te i més en un fil que no va d'això i insistiu a traslladar el tema ací. Insistir que Punset és independentista perquè va anar UNA VEGADA coma a independent en una llista de CiU l'any 1982 no té ni cap ni peus. CiU l'any 1982 ja em diràs que tenia d'independentista amb Jordi Pujol al capdavant. Està molt bé que vulgues estigmatitzar a tot allò que critique el règim del 78, però no hi ha debat possible i EFECTIVAMENT és una pèrdua de temps i energia. Què més s'ha de discutir si TOTHOM que critica el regim del 78 és independentista? Punset és independentista, Colau és independentista, Iglésias és independentista... en fi, a mi em sona eixe discurs a allò del TODO ES ETA de l'època d'Aznar versió 2.0.

Faré només un apunt mínim respecte al tema presos polítics (la resta sincerament no tinc ganes i ja t'he dit abans que pense que és pèrdua de temps i energia), ací el que valen són els fets i no tota l'argumentació que fas molt voluntariosa per justificar certes coses... si dilluns els consellers empresonats i els liders de l'ANC i Òmnium ixen en llibertat quedarà demostrat que són presos polítics. Jo no conec cap persona que se li acuse de cometre un delicte, que vaja a la presó sense fiança i que després diga que "a partir d'ara no el cometrà" i quede automaticament en llibertat. O pitjor encara, que acate una situació POLÍTICA concreta que "de facto" ja s'aplica (el 155), ho faça per imperatiu legal i isca en llibertat. I a tot això curiosament es fa per poder fer campanya POLÍTICA en unes eleccions. És de traca pensar que no hi ha una motivació política que moga tot això. De traca.
Avatar de Usuario
blaugranota
 
Mensajes: 1888
Registrado: Dom Sep 21, 2008 10:54 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rana baileys » Mar Dic 05, 2017 10:50 pm

Avatar de Usuario
rana baileys
 
Mensajes: 27613
Registrado: Vie Ene 23, 2004 9:10 pm
Ubicación: En el país de Nunca Jamás

Re: El que costa el règim del 78

Notapor gimnastico_1909 » Mié Dic 06, 2017 12:46 am

rana baileys escribió:http://m.eldiario.es/arsenioescolar/articulos-Constitucion-incumplen-nadie-alarme_6_715038520.html


La mayor parte de esos artículos que el autor considera conculcados son muy vagos, y es muy difícil que alguna vez alguien diga que se han cumplido plenamente. Por ejemplo, que todos los españoles somos iguales, o el derecho a tener trabajo, o la libertad de prensa, o que no habrá discriminación por razón de sexo, etc. La interpretación que hacen la mayoría de juristas de todo este tipo de principios generales es que La ley deberá garantizarlos, no que los gobiernos deban forzar ese fin como sea. Sobre el papel, las leyes sí garantizan esos principios. Pero luego eso hay que desarrollarlo de un modo plausible, y ahí es donde vienen las diferencias de opinión y de efectividad.
Como decía Romanones, haced vosotros las leyes, y dejadme a mí los reglamentos.

A la hora de la realidad, la aspiración es una cosa, y los hechos son otra. Son los gobiernos, y los partidos políticos a modo de fiscalizadores, los que deberían preocuparse de que eso se alcanzara. La culpa, en todo caso, no será de la constitución, sino de los que mandan.

Por cierto, por la parte que me toca, he leído el informe de Europa laica que el autor cita para decir que el estado "regala" a la Iglesia católica 11.000 millones y que eso va contra la presunta aconfesionalidad del estado que garantiza la constitución.
https://laicismo.org/wp-content/uploads ... A-2016.pdf

Con todo respeto, es un panfleto anticlerical, incluso mal redactado y de maquetación horrorosa.

Para empezar, la propia constitución reconoce en su artículo 16.3 completo lo siguiente: "Ninguna confesión tendrá carácter estatal. Los poderes públicos tendrán en cuenta las creencias religiosas de la sociedad española y mantendrán las consiguientes relaciones de cooperación con la Iglesia Católica y las demás confesiones."

Esa coletilla es la que siempre se olvidan de poner los anticatólicos.

El repaso al presunto regalo inmenso de miles de millones que el estado hace a la Iglesia para que monte un "paraíso fiscal" mientras el resto de españoles se aprietan el cinturón, sufren recortes y pagan medicinas (como si los católicos no hiciéramos lo mismo) es el siguiente:
- La financiación vía IRPF para el 33% que marca la famosa casilla de la Iglesia: o sea, que es un dinero que pagan voluntariamente un tercio de los contribuyentes.
- La financiación vía IRPF para los contribuyentes que marcan la casilla "fines sociales", porque la mayoría de instituciones que presentan proyectos para esos fines son católicas o están ligadas a la Iglesia. Ídem, y encima no son para meter en el bolsillo a los curas, sino para proyectos concretos en bien de personas concretas.
"Europa laica" propone que ambas casilla sean borradas, y se asuma toda esa labor social por parte de las administraciones públicas en exclusiva. esa es una opinión personal de EL, que no está recogida por ninguna parte de la constitución. Muy respetable, pero una simple opinión. Mi opinión, tras varios años como voluntario de Cáritas, es que iniciativa social y pública se complementa, y que la pública con frecuencia es ineficaz, aunque necesaria.

Más milongas:
- Los colegios concertados... a ver... uno puede querer (como EL, que por lo visto son estatalistas radicales) que no exista la enseñanza concertada, pero lo que no puedes decir es que el dinero que se da a los colegios concertados es un regalo... es un servicio, y se da por una prestación de servicios, como cualquier otra empresa privada concertada con la administración. ¿O es que la sanidad pública "regala" miles de millones asilos, centros de hemodiálisis o de rehabilitación? No, está haciendo convenios para dar un mejor servicio. Ídem si la beca universitaria va para formarse en un centro católico. Las becas no se dan por centro, sino por alumno, y este escoge. eso se llama libertad de enseñanza. El uso del término "regalo" es malicioso.
Lo que debería hacer EL es montar colegios y universidades con su ideario y conseguir que los alumnos y sus becas vayan a ellos, en vez de quejarse de los demás.
- La deducción por donativos a asociaciones católicas... que es la misma deducción que la ley prevee para cualquier donativo a cualquier asociación ¿los católicos debemos ser discriminados por ello? ¿dónde está ahora la constitución y la igualdad?
- Las inmatriculaciones. Tema más que estudiado. La Iglesia inmatricula inmuebles de uso religioso secular más que demostrado, y que no son "robados" a nadie, sino simplemente reconocida su propiedad, que ya lo era de facto. Y eso se hace porque hasta 1978 (con la salvedad de las dos repúblicas y algún otro periodo corto) España ha sido un estado confesional católico, y a nadie se le ocurría incautarse de una ermita o un santuario. pero ahora hay alcaldes que quieren emplear esos bienes para usos distintos de lo que fueron concebidos, razón por la cual la Iglesia, hace ya mucho, los registra a su nombre si su situación no está regularizada. Aquellos que construyeron aquellos edificios no querían que se convirtieran en sala de bailes o restaurante, sino que donaron su dinero para el culto.
- La subvenciones a edificios patrimoniales. Esta es disparatada. A ver, la Iglesia cumple las mismas condiciones que cualquier otro propietario privado que se acoge a esa ley (el edificio debe tener horarios de visita al público, se deben respetar unas reglas de mantenimiento y rehabilitación, etc). Que la Iglesia sea la institución privada con más patrimonio de España es algo lógico, conociendo nuestra historia. Hay literalmente miles de ciudades y pueblos en el interior de España cuyo único atractivo turístico son edificios religiosos.
Y así otros supuestos "regalos" a la Iglesia.

- El único argumento que me parece válido es el de la exención de los edificios religiosos del IBI. No obstante, habrá que recordar que no es algo exclusivo de la Iglesia Católica, sino que en la misma hay muchas otras instituciones acogidas a ese beneficio, como otras confesiones reconocidas, sedes de fundaciones (la mitad de las cuales son excusas para pagar menos impuestos), instituciones benéficas como la cruz roja, museos privados e incluso algo muy curioso: edificaciones de inmobiliarias durante la edificación en una parcela, o edificaciones ferroviarias (pese a que cobren por sus servicios). También, por cierto, las sedes de sindicatos y partidos políticos. En las encuestas de opinión los partidos políticos son invariablemente peor valorados que la propia Iglesia. O sea.

En ese asunto sí creo que habría que hacer alguna modificación legal. En Italia se suscitó algo parecido, y se cargó el IBI sobre todos los edificios de la Iglesia con actividad comercial (muchísimos más que en España, donde son pocos). Eso parece muy razonable. Creo que los lugares de culto deberían estar exentos, porque están abiertos al público y cumplen una función pública. En cuanto a pisos o locales, si no se emplean para alguna obra social, también deberían pagar IBI. pero, eso sí, los criterios que se apliquen a la Iglesia, que también se apliquen a fundaciones, sindicatos, partidos y demás beneficiarios de exenciones.
Avatar de Usuario
gimnastico_1909
 
Mensajes: 6134
Registrado: Mar Nov 26, 2013 2:15 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rana baileys » Mié Dic 06, 2017 3:26 pm

Me parece muy correcta tu respuesta. Es, en efecto, una crítica a los que gobiernan, más que al propio texto.
De hecho, antes de poner el enlace y leérmelo he pensado, bueno no es nada del otro mundo pero lo pondré. Siempre con el ánimo de contribuir al debate.
En cuanto al tema religioso, es cierto que en la izquierda sigue habiendo un poso anticlerical, más que anticristiano. Sabes que yo no lo soy. Llevo toda una vida defendiendo mi postura ante otros compañeros y en general, siempre la han respetado.
Curiosamente, ese fenómeno está más extendido ahora que hace 40 años. Creo saber por qué, pero lo dejo para otro momento.

Gracias por tu intervención, como siempre argumentada y sensata, que me he leído en su integridad. :-)
Avatar de Usuario
rana baileys
 
Mensajes: 27613
Registrado: Vie Ene 23, 2004 9:10 pm
Ubicación: En el país de Nunca Jamás

Re: El que costa el règim del 78

Notapor gimnastico_1909 » Jue Dic 07, 2017 12:09 pm

rana baileys escribió:
Gracias por tu intervención [...] que me he leído en su integridad. :-)


Pues ya tiene mérito... :-D :-D

un abrazo, amic.
Avatar de Usuario
gimnastico_1909
 
Mensajes: 6134
Registrado: Mar Nov 26, 2013 2:15 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor blaugranota » Jue Dic 07, 2017 1:13 pm

Passat l'akelarre institucional conmemoratiu del text constitucional del règim del 78, amb la participació de PP, PSOE, C's i Podemos (l'enèssima mostra de la seua incoherència política) i l'absència d'IU (que encara els queda alguna cosa de dignitat), PNB, Bildu, ERC i PDcat. No sé si han anat les confluències de Podemos (En Marea, En Comú Podem i Compromís). El més curiós és que a TVE ens diuen que no han anat los partidos "nacionalistas" però fa molta gràcia que diguen això i després posen declaracions tan nacionalistes com esta del PP i en concret de Rajoy: http://www.larazon.es/espana/rajoy-la-s ... -FA8165373 i no se'ls caiga la cara de vergonya.

També ahir ens vam assabentar de la proposta constitucional del Consell valencià, proposta bàsicament del PSOE a la qual Compromís s'ha sumat entusiasticament: https://elpais.com/ccaa/2017/12/05/vale ... 76129.html Seria digne d'analitzar el seguidisme que fa Compromís del PSOE que fins i tot, almenys al PV, no fa ni Podem, però vaja, esta és una qüestió que no entraria en este fil. La qüestió és que "el dret a decidir" queda vetat (que diran els del Bloc de tot això?) i sobretot a mi sempre m'ha fet molta gràcia això del federalisme, model federal i tota la pesca quan curiosament l'única vegada que es parla de federalisme a la mòmia constitucional del 78 és precissament per prohibir-lo, sí per prohibrir-lo, per prohibir-lo expressament en quan a la federació de Comunitat Autonomies. És molt curiós l'idea de federalisme que tenen alguns quan se n'obliden d'eixe article. Un model federal on està prohibit federar-se, tota una contradicció.

I per acabar, quan ens taladren tant amb el "Dia de la Constitución" a TVE podrien explicar també com fa 39 anys, el text constitucional del règim del 78 es va votar amb cens falsejat, amb més d'un milió de persones més i alterat vint dies després. Irregularitats que ningú compta, i s'amaguen, potser per això el 21-D la Junta Electoral Central espanyola s'ha negat a acreditar observadors internacionals britànics que havien demanat fer eixa tasca, de què tenen por? Tenen alguna cosa a amagar? https://www.vilaweb.cat/noticies/la-con ... ies-abans/
Avatar de Usuario
blaugranota
 
Mensajes: 1888
Registrado: Dom Sep 21, 2008 10:54 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rana baileys » Jue Dic 07, 2017 1:47 pm

I per a colofó, TVE va emetre anit la pel·lícula "De la Ley a la Ley" en la que el missatge que es volia transmetre és, què bons eren els franquistes que ens van regalar la democràcia. Adoctrinament en estat pur.
Avatar de Usuario
rana baileys
 
Mensajes: 27613
Registrado: Vie Ene 23, 2004 9:10 pm
Ubicación: En el país de Nunca Jamás

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rana baileys » Jue Dic 07, 2017 3:26 pm

Dos años y un día de prisión por cantar un rap

https://youtu.be/aXeELX0VGQU

Democracia?
Avatar de Usuario
rana baileys
 
Mensajes: 27613
Registrado: Vie Ene 23, 2004 9:10 pm
Ubicación: En el país de Nunca Jamás

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rubimor » Jue Dic 07, 2017 3:58 pm

rana baileys escribió:I per a colofó, TVE va emetre anit la pel·lícula "De la Ley a la Ley" en la que el missatge que es volia transmetre és, què bons eren els franquistes que ens van regalar la democràcia. Adoctrinament en estat pur.


Si? TV3 puso la lista de schindler
Avatar de Usuario
rubimor
 
Mensajes: 6382
Registrado: Mar May 05, 2009 10:32 pm
Ubicación: Gol Orriols

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rana baileys » Jue Dic 07, 2017 9:24 pm

rubimor escribió:
rana baileys escribió:I per a colofó, TVE va emetre anit la pel·lícula "De la Ley a la Ley" en la que el missatge que es volia transmetre és, què bons eren els franquistes que ens van regalar la democràcia. Adoctrinament en estat pur.


Si? TV3 puso la lista de schindler


Ah pues muy bien ^o)
Avatar de Usuario
rana baileys
 
Mensajes: 27613
Registrado: Vie Ene 23, 2004 9:10 pm
Ubicación: En el país de Nunca Jamás

Re: El que costa el règim del 78

Notapor blaugranota » Vie Dic 08, 2017 1:38 pm

rana baileys escribió:Dos años y un día de prisión por cantar un rap

https://youtu.be/aXeELX0VGQU

Democracia?


Si tal com s'ha dit per la tele (i parle de la Sexta: http://www.lasexta.com/noticias/naciona ... bd3ec.html) feia referència als GRAPO i podien ser acusats "d'apologia del terrorisme" (a banda de ximples, a quin grup del Rock Radikal basc se li acudiria de dir res en cap cançó sobre ETA?) està clar que hi ha una desproporció i sobretot venjança en la sentència. Posar una condemna de dos anys i un dia, i no una de temps inferior ni que siga d'un any i 11 mesos, com tothom sap implica que no pots intercanviar-ho per una multa que t'evita entrar en presó si no tens antecedents, sinó que directament vas a la presó. I efectivament això no és una justícia democràtica, no busca sancionar "democràticament", busca venjança i més quan és una organització que no existeix i està dissolta.
Avatar de Usuario
blaugranota
 
Mensajes: 1888
Registrado: Dom Sep 21, 2008 10:54 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rana baileys » Vie Dic 08, 2017 2:45 pm

blaugranota escribió:
rana baileys escribió:Dos años y un día de prisión por cantar un rap

https://youtu.be/aXeELX0VGQU

Democracia?


Si tal com s'ha dit per la tele (i parle de la Sexta: http://www.lasexta.com/noticias/naciona ... bd3ec.html) feia referència als GRAPO i podien ser acusats "d'apologia del terrorisme" (a banda de ximples, a quin grup del Rock Radikal basc se li acudiria de dir res en cap cançó sobre ETA?) està clar que hi ha una desproporció i sobretot venjança en la sentència. Posar una condemna de dos anys i un dia, i no una de temps inferior ni que siga d'un any i 11 mesos, com tothom sap implica que no pots intercanviar-ho per una multa que t'evita entrar en presó si no tens antecedents, sinó que directament vas a la presó. I efectivament això no és una justícia democràtica, no busca sancionar "democràticament", busca venjança i més quan és una organització que no existeix i està dissolta.


(Y) (Y) (Y)
Avatar de Usuario
rana baileys
 
Mensajes: 27613
Registrado: Vie Ene 23, 2004 9:10 pm
Ubicación: En el país de Nunca Jamás

Re: El que costa el règim del 78

Notapor gimnastico_1909 » Vie Dic 08, 2017 7:08 pm

rana baileys escribió:I per a colofó, TVE va emetre anit la pel·lícula "De la Ley a la Ley" en la que el missatge que es volia transmetre és, què bons eren els franquistes que ens van regalar la democràcia. Adoctrinament en estat pur.


Estimat rana: saps que respecte els teus ideals, però a banda d´això, que un admirador confés de la URSS i la Cuba castrista s´indigne de que atres adoctrinen... te la seua coseta :-)

Abraçots.
Avatar de Usuario
gimnastico_1909
 
Mensajes: 6134
Registrado: Mar Nov 26, 2013 2:15 pm

Re: El que costa el règim del 78

Notapor rana baileys » Vie Dic 08, 2017 8:33 pm

gimnastico_1909 escribió:
rana baileys escribió:I per a colofó, TVE va emetre anit la pel·lícula "De la Ley a la Ley" en la que el missatge que es volia transmetre és, què bons eren els franquistes que ens van regalar la democràcia. Adoctrinament en estat pur.


Estimat rana: saps que respecte els teus ideals, però a banda d´això, que un admirador confés de la URSS i la Cuba castrista s´indigne de que atres adoctrinen... te la seua coseta :-)

Abraçots.


Estimat gim, per damunt del que admire (que sempre ha sigut amb esperit crític) , està la meua situació, que també és la teua: sóc espanyol (sense estridències) viu a Espanya i em preocupa, m'ocupa i m'indigna tot allò que veig malament en aquesta societat, que no és molt..es moltíssim. I l'adoctrinament, la manipulació i les mentides que dia a dia vomiten els portaveus mediàtics del règim, és una d'eixes coses importants.
El fet de la meua formació en periodisme i filosofia fa que em resulten especialment sensibles aquests temes. Cert és que si algú manipula és perquè hi ha algú manipulable. I lamentablement, els filtres culturals i mentals que ho poden evitar, ho té un xicotet percentatge de la població.
Com algú diria: manipula que algo queda.

Un altre abraç per a tu, amic.
Avatar de Usuario
rana baileys
 
Mensajes: 27613
Registrado: Vie Ene 23, 2004 9:10 pm
Ubicación: En el país de Nunca Jamás

AnteriorSiguiente

Volver a El café

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: Fonseca 5 y 3 invitados

Granotas.net

Foros de los aficionados del Levante UD de Valencia, equipo decano de la Comunidad Valenciana y fundado en 1909