NO A LA DEPURADORA DE CARPESA
-
Ajuntament i Consell arrasaran més de 50.000 metres quadrats d'horta protegida
La planta estaria a menys de 300 metres de dos pedanies, junt a diverses alqueries i a la vora de l’espai protegit del Carraixet. La plataforma “No a la Macrodepuradora de Carpesa” denuncia que la planta que volen edificar Generalitat i l'Ajuntament de València, treballarà amb l’equivalent a 1.200 camions de brutícia diaris que es vessaran al barranc.
Carpesa s’ha alçat per dir no al projecte de Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) que la Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament de València volen construir a la pedania. Per evitar-ho s’ha creat, juntament amb el poble de Bonrepós i Mirambell, una Plataforma des d’on treballar per paralitzar un projecte que es qualifica com a "salvatge i sense escrúpols”. Tot i que el govern valencià ha fet públic que al 2010 hi haurà una Llei de Protecció de l’Horta i diu també haver iniciat un treball de concienciació per respectar i mantindre este patrimoni cultural, natural i històric, la realitat és molt diferent. La construcció de la depuradora es projecta sobre 51.555 metres quadrats d’horta i a més s’ubicaria a menys de 50 metres d’algunes alqueries de la zona, en alguna de les quals viuen xiquets.
Una membre de la Plataforma es pregunta, “per què no són capaços de respectar la poca horta que ens queda? La desprotecció total que pateix l'horta ens fa veure que només els interessa mantindre el poder”. Però, la pressió de les institucions no es limita només als residents i a les cinc hectàrees d’Horta que acabaran arrasades, la depuradora es situarà junt al Barranc del Carraixet, augmentant així encara més l’agressió a l’entorn i al medi ambient de la zona, ja prou destrossat.
L’EDAR es situaria, segon revelen els mateixos informes preparats per a la Conselleria de Medi Ambient a una “zona d’elevat Risc d’Inundació”. Així que existeix un perill real quan hi haja fortes pluges, sobre tot a la Tardor, quan les precipitacions a València són torrencials.