PRESENTACIÓ EN EL DESTIERRO de Ballester Gozalvo
-
Com molts ya sabeu no ens ha quedat més remei que rebaixar de preu l'stock que queda de la HISTORIA DEL LLEVANT UD. En la situació de crisis que estem vivint tot lo món fa promocions i les empreses no donen explicacions de descontes ni rebaixes, per motius obvis. No obstant yo personalment sí vullc fer-ho i ho faig en este foro perque tant els que el gestionen com l'immensa majoria dels forers sempre s'han portat de maravella en nosatres i perque l'immensa majoria dels llevantinistes que estan atents a internet el visiten.
Quan començàrem a preparar la «Historia del Llevant» en octubre de 2008 érem conscient del risc econòmic que representava una obra aixina per a L'Oronella i el treball immens que nos anava a comportar a José Luis García Nieves, a mí i en menor mida a José Ricardo March i tots els atres colaboradors. La planificació econòmica de l'obra es feu per a que pogueren eixir els 4 volums, pagar a tots els proveïdors i, al remat, que José Luis i yo poguérem cobrar alguna cosa pel nostre treball de 3 anys, com crec que és llògic.
Encara que el preu de 49 euros per volum poguera paréixer car no ho era. Vos assegure que contant el cost bàsic del llibre i els percentages per a distribuïdor i punts de venda el marge de benefici per cada llibre era molt menut. Per als qui no conegau este món del llibre vos diré només que de cada llibre que s'ha venut en qualsevol llibreria L'Oronella ha cobrat 22,5 euros dels 49 que costava cada volum.
Qui pensara que L'Oronella s'estava enriquint en este proyecte, s'enganyava de cap a peus: el proyecte estava planificat per a que, venent tota l'edició, quedara per al llevantinisme una monumental història com creem que mereixia el nostre club i que poguera fer-se front a la descomunal inversió.
El volum I, presentat en setembre de 2009, funcionà molt be, segons lo previst, pero a mida que hem anat traent els volums posteriors i la crisis s'ha anat agraviant, les vendes han caigut en picat.
Espere que esta promoció permeta a molts, que no ho havien pogut fer, completar la seua colecció i tindre la gran història del nostre club. L'objectiu per a L'Oronella és poder amortisar l'inversió feta.
Per a José Luis i per a mí esta promoció significa que no anem a cobrar ni una aguileta per tot el nostre treball, pero a estes altura això ya és lo de menys. Lo important per a nosatres, ademés d'haver pogut publicar una obra de la que estem ben orgullosos, és acabar esta aventura sense que, damunt, nos coste molts diners de la bojaca.
Vullc aprofitar també per a donar les gràcies al club per haver-nos ajudat a tirar avant esta promoció.
I una recomanació per als que, aprofitant la promoció, vullguen fer-se en l'història completa: comenceu pel volum I perque és, en diferència del que menys eixemplars, queden.
Tota l'informació de la promoció en: http://www.oronella.com/#!__llevantpromo
Moltes gràcies a tots!
Felip
-
Es probable, Felip, que los volúmenes posteriores se vayan comprando poco a poco. Ten en cuenta que hay quien, como yo, los compra según lo va leyendo. ¡Pero con la oferta adquiriré el que me falta!
Enhorabuena, son unos libros increíbles. No sólo informan del Levante, sino que dan una visión general de la sociedad de la época, de las circunstancias del club, del porqué de las cosas… Estoy encantado con los libros.
-
Pues voy a ver si me puedo hacer con un volumen ya que me encanta leer y más si es sobre el Levante…
-
Ahora que están a ese precio mas asequible me pillaré el primer volumen esta semana si consigo sacar un rato para pasarme por alguna de las tiendas. Y si cuando me lo acabe sigue la oferta me pillare los numeros sucesivos. No esta mi economía ahora para comprar los 4 de golpe… (pese a que me gustaría)
-
Recapitule un poc per a aclarir alguns dubtes:
La «Historia del Llevant UD» en promoció per a socis NOMÉS es pot comprar de 3 formes:
· En www.oronella.com a 19,75 el volum + 2,95 de gast d'enviament per a Espanya.
· Directament a L'Oronella, telefonant a Joan (656 330 522) per a avisar-lo i anant a arreplegar-lo a l'oficina de Valtràmits en Benimaclet. Aixina costa 19,75 el volum. PERO VALTRÀMITS ESTÀ TANCAT TOT EL MES D'AGOST. Per tant hauria de ser esta semana o a partir de setembre.
· En La Tenda Granota i Papereria Galindo (El Cabanyal) on costa 22,70 el volum.Si compres per internet has de fer el procés de compra normal i a banda enviar un escaneig o foto del teu passe a llevantinistes@oronella.com. Si compres a Joan, en la Tenda o Galindo, només has d'ensenyar el passe.
En esta promoció cada soci pot comprar els llibres que vullga, solts o colecció completa. El preu no varia. Totes les semanes actualisem stock en Galindo i La Tenda.
· ESTOIG-CAIXA. L'estoig només es feu, si recordeu, per encàrrec previ. En queden 10 o 12 que se'n feren de més. En Galindo en queda 1 i el dilluns en duguérem 3 a La Tenda; els atres els té Joan. El preu és de 20€. No n'hi ha més ni previsió de fer-ne.
· CUANDO FUIMOS CAMPEONES. El llibre de la Copa del 37 està virtualment esgotat. En queden 2 en Galindo i 3/4 en la web. No n'hi ha cap més ni en Tenda, ni en llibreries ni en quioscs. En principi no hi ha reedició prevista.
· EL SUEÑO EUROPEO. En queden 10 en la Tenda, 2/3 en Galindo i alguns en venda per web i en algunes llibreries i quiosc. No queda stock.
Espere haver aclarit alguns dels dubtes que s'han generat. Salutacions a tots!
-
HOLA AMICS, esta volta no vos vaig a parlar de fútbol, pero crec que és una bona notícia per al llevantinisme: gràcies a la generositat del seu nebot Vicent Ballester i en l'inestimable colaboració dels professors de l'Universitat de Valéncia José Ignacio Cruz Orozco i Francesc Andreu Martínez Gallego, en unes semanes vorà la llum EN EL DESTIERRO, de JOSÉ BALLESTER GOZALVO, gran impulsor i primer president del Llevant FC i per tant del Llevant UD. El llibre es publicà en Montpelhièr en 1945 i mai s'havia tornat a reeditar ni s'havia publicat en Espanya. És un llibre fonamental per a comprendre l'exili republicà i la dimensió humanística i ideològica del que és probablement el polític valencià més important del segle XX… i el fundador i president del nostre Llevant.
Vos adjunte tota l'informació sobre l'eixida del llibre:
«EN EL DESTIERRO» DE JOSÉ BALLESTER GOZALVO, a la venda en setembre al PVP de 9,75 euros.
COMPRA'L ARA EN PREEDICIÓ PER 7,95 euros i te l'enviem a casa de bades.Colecció Izmir nº 2 | 128 pàgines | Edició en castellà.
INCLOU: «En el destierro», la carta que Ballester envià a Eisenhower en 1959, dies abans de que el president dels EEUU visitarà a Franco, i el text que escrigué per a l'homenage del Cabanyal a son pare, el Mestre Vicent Ballester Fandos i on recorda en primera persona la fundació del Llevant FC.
PRÒLEC de Vicent Ballester Ballester, nebot de José Ballester Gozalvo.
ESTUDIS INTRODUCTORIS:
• La dignidad republicana del desterrado
F. Bens, J. L. García Nieves y J. R. March (periodistes)
• Un educador de su tiempo
José Ignacio Cruz Orozco (Professor de l'Universitat de Valéncia)
• El radical-socialismo en la historia del republicanismo. A propósito de José Ballester Gozalvo.
Francesc A. Martínez Gallego (Professor de l'Universitat de Valéncia)••••
«En el destierro» se publicó en 1945 en Montpelhièr, sólo 6 años después del final de la Guerra Civil, y jamás hasta ahora se había reeditado. La esperanza de que la inminente victoria aliada en la II Guerra Mundial propiciaría un nuevo orden mundial y la caída de Franco impregna toda la obra, una miscelánea de las vivencias y los anhelos del autor en el destierro francés.
José Ballester Gozalvo fue un protagonista de primer orden del exilio republicano. Durante sus 31 años en Francia trabajó de forma denodada por la caída del dictador y la restitución democrática en España. Esta edición se complementa con diversos estudios preliminares que ofrecen una interesantísima panorámica de la activa vida cultural del autor y del dinamismo de uno de los políticos valencianos más importantes del siglo XX.
••••
José Ballester Gozalvo (El Cabanyal, Valencia, 1893-París 1970). Licenciado en Magisterio y Doctor en Derecho ejerció como profesor, abogado, periodista, ensayista, traductor, autor teatral, masón y político, además de ser el gran impulsor y primer presidente del Llevant FC (actual Llevant UD). En la II República fue alcalde de Toledo, diputado en Cortes y director general de Enseñanza. Durante la Guerra Civil organizó las milicias en la retaguardia republicana y fue auditor de la Comandancia de Catalunya. En el exilio francés trabajó en la editorial de Arístide Quillet, fue responsable de la biblioteca española del Parlamento Francés y ostentó los cargos de presidente de la Liga Española de Derechos Humanos y de Izquierda Republicana o subsecretario de Asuntos Exteriores y ministro de Exteriores del Gobierno Republicano. Además dio conferencias, tuvo una dilatada actividad masónica, participó en programas de radio, fue articulista de prensa y trabajó intensamente para facilitar la adaptación y preservar la cultura de los exiliados españoles en Francia.
-
Este divendres 28 de Setembre, a les 19,30 presentació de «En el destierro».
Tot aquell que vullga rendir tribut al nostre fundador, està convidat.
I el qui no poga vindre pot comprar el llibre en Galindo, llibreries de Valéncia o ací:
http://www.oronella.com/#!__promodestierro
Salutacions!
-
Pues al final pude comprar uno, el ultimo que va del año 69 hasta el 2011, lo estoy disfrutando un monton, que gran trabajo habeis hecho, gran calidad de textos, noticias ,reseñas. He recordado cuando comenze a ir al campo recien caido el equipo a 3 Division tras un vergonzoso descenso de dos categorias, la etapa de Latorre, lso enormes problemas economicos, los convulsos años 90, aunque que epoca no lo ha sido para nuestra sufrida entidad, porque los 70 no se quedaban mancos. En fin, es superecomendable y mas entretenida que muchos best- sellers de exito dada todas las visicitudes del equipo en su historia mas reciente, por 20 euros la verdad es que es un regalo, felicidades a los autores, me estais haciendo pasar un gran rato.
-
No tiene que ver con el libro pero si con uno de sus autores, articulo de Felip en superdeporte.
-
Peregrinació a Villiers-Adam
25/02/2022 -
VALÈNCIA. Entre la broma matinal del cementeri de Villiers-Adam apareix una llosa. La inscripció a penes es llig entre el verdet i una humitat enfeltrida durant 52 anys. És el final d’un llarg camí per a localitzar el darrer vestigi de José i Teresa. Sospitàvem que havia d’estar allà perquè teníem informació, des de 2009, que havien sigut soterrats en el poble natal de l’amic i editor Aristide Quillet. També que José feu que portaren un saquet d’arena del Cabanyal per a posar-la en el taüt, junt a les banderes que l’acompanyaren durant tres dècades d’exili: la Senyera valenciana i la tricolor republicana. I coneixíem la seua última voluntat: que, en tornar la democràcia a Espanya, que es traslladaren les seues restes per a ser soterrat definitivament, amb Teresa, en el seu poble, el Cabanyal.Esta setmana el llevantí Patrice Redondo, català de Perpinyà, identificava la tomba de José Ballester Gozalvo, mestre, activiste cultural, pedagog, advocat, alcalde, periodiste, masó, Ministre d’Exteriors del Govern de la República en l’exili o president de la Lliga Espanyola de Drets Humans. Fon a més fundador (junt a uns altres, entre ells son germà Víctor) i primer president del Llevant FC.
José Ballester Gozalvo, l’assot de Franco des de l’exili
En l’any 2009, quan José Luis García Nieves i jo publicàrem el primer volum de la Historia del Llevant UD amb un extens estudi biogràfic de José Ballester Gozalvo i la seua família a penes ningú sabia qui era. Les referències en internet eren pràcticament inexistents. Només hi havien algunes aproximacions al personatge. La més destacable, la de José Ignacio Cruz, professor de la Universitat de València, que aconseguí que un institut al costat del camí de Montcada portara el seu nom. El director, Jesús Ríos, ha devingut fonamental per a escampar el seu llegat. Hui Ballester té un carrer en la ciutat de València, front a la platja de Llevant, on fundà el club; la seua història és cada dia més coneguda; té milers d’entrades en línia, i s’acaba de reeditar la seua obra més íntima En el destierro (Drassana 2021), amb els estudis preliminars de Cruz, José Ricardo March, Francesc Andreu Martínez Gallego, García Nieves i jo mateix, amb pròleg (de 2012) de Vicent Ballester, nebot de José que faltà a l’inici de la pandèmia i que era el gran marmesor de la seua memòria. Queden alguns caps solts, entre ells on estava la tomba de Ballester, deslocalitzada. Havien passat molts anys i ningú era capaç de dir amb certesa on estaven les restes, que tampoc apareixien en els registres, per algun motiu que es desconeix.
Patrice Redondo no és un gran aficionat al futbol. És home de rugby, professor d’Història i Llengua en un lliceu professional prop de Paris, amb fondes arrels espanyoles. Son besiaio per via materna era d’Albacete, guàrdia d’assalt de la República, amb la documentació segellada en València. S’exilià en França, en acabar la guerra. També té ancestres de Girona i Jaén, que aplegaren a buscar treball després. Però ell pensava que les seues arrels eren valencianes perquè son pare, de xiquet, anava de vacacions a Xiva i sa mare a Sagunt. Això li inclinà l’afecte cap al Llevant UD.
Quan u investiga, escriu i divulga mai sap l’abast d’allò que està fent. Patrice va trobar per internet part de la informació sobre Ballester Gozalvo que divulgàrem entorn al centenari del Llevant, des de 2009, i s’interessà per ell i pel club que havia fundat. En primer lloc pensà, amb pena, que no pareixia just que els qui admiraven a Ballester no saberen on estava soterrat. Pensà en Joan Gamper i en les ofrenes que el barcelonisme fa en la seua tomba. Escorcollà sobre Ballester i el vinculà amb la seua pròpia memòria familiar. En agost de 2018 Patrice visita el cementeri de Villiers-Adam en busca de la tomba però no la trobà. N’hi havien moltes trencades. Pensa que potser era un dels feretres destrossats. Però no pergué l’esperança. En 2020 ens contacta per si teníem alguna pista més. Oferírem idees, hipòtesis, sospites. Poc més. Uns mesos després, en octubre d’eixe any, Màxim Lliso, un llevantí que estudia en Paris, tingué la mateixa idea que Patrice. Ens contactà i li contarem, xino-xano, com a Patrice. Màxim tampoc tingué èxit en la recerca en els registres francesos. Per moments pareixia que a Ballester, algú tan destacat en la França del segle XX, se l’havia engolit la terra.
A Patrice li interessa el relat identitari, històric que subjau darrere del futbol i és enemic declarat del futbol com a negoci. És ben conscient de la pluralitat de pensament que hui existix en qualsevol grada però està convençut que els clubs han d’anar molt més enllà del merchandising. Detalls com la reivindicació de la Copa de l’Espanya lliure, l’ús de la blanquinegra com a segona equipació o la pròpia història de Ballester l’enamoraren del Llevant perquè representen un vincle que no vol perdre. La complexitat també amera la identitat de l’altre club pel qual té simpaties: l’Espanyol que, recorda Patrice, també jugà aquella Copa del 37 que el Llevant guanyà, precisament en Sarrià. A l’Espanyol l’atragué el futboliste canari José Padrón, que participà en l’alliberament de París el 25 d’agost de 1944.
Esta setmana Patrice pujà a sos fills Pablo i Oscar al cotxe de bon de matí i enfilaren cap a Villiers-Adam, després d’haver aconseguit alguna informació, per fi. Els xiquets, de set i cinc anys, coneixen la història de Ballester que el pare els ha explicat, de forma abreviada i simplificada, com una faula. Els tres s’armaren de paciència i trobaren la tomba. I amb ells tot el llevantinisme, que ja coneix on reposa José Ballester Gozalvo. També els responsables polítics de la memòria històrica, per si volem complir l’última voluntat seua, d’acord amb la família.
Hui Patrice, Pablo i Oscar estaran en Orriols, animant al Llevant contra l’Elx per a tancar, esperem que amb victòria, una setmana màgica. Fa ja temps que el pare volia que els fills entengueren que la faula granota que porta anys explicant-los en la distància, té un temple que vibra, l’estadi d’Orriols, una ciutat amb ànima, València, un orige legendari, el Cabanyal i la seua platgeta, i sobretot milers de persones amb les quals compartir un sentiment que va molt més enllà del futbol i que s’ancora en les arrels més fondes del futbol valencià.
-
Hostia que Felip també tenia compte per ací. Que meravella, el que ha sigut este fòrum. Això sí, ara la millor etapa per estar els que estem