Regües rememora hoy en Levante-emv el pasado levantino, que también lo tuvo, de Héctor Núñez.
Publicados por JLGarcia
-
El palomo granota (Regües)
-
Donde ver el Rayo Vallecano-Levante
No sé si esto se ha comentado ya en algún otro post, pero quería saber en qué canal hacen hoy el Rayo-Llevant y si lo hacen seguro en algún bar/pub/café de Valencia, como el Edimburgo.
Un saludo. -
RE: AMUNTGRANOTES ORGANIZA VIAJE A GETAFE
¿Se sabe el precio de las entradas?
-
Artículo de Illueca sobre el papel del hincha
"Promover la dimensión social del fútbol no es sinónimo de pérdidas, sino muy probablemente una condición necesaria para la recuperación del sector."
Una reflexión del economista granota sobre los problemas del modelo actual y alguna posible solución.
-
RE: SOM DE PRIMERA. Presentació HUI 13-6-11
Hola amigos. Un par de personas me han llamado esta mañana preguntando «por la presentación de esta tarde». Quizá al avisar con antelación puede que se haya generado confusión, pero LA PRESENTACIÓN DE «SOM DE PRIMERA» ES EL LUNES 13 DE JUNIO, y no hoy, 6 de junio.
Sólo es eso, un saludo. -
SOM DE PRIMERA. Presentació HUI 13-6-11
![](Bueno, amigos, en medio de la furiosa actualidad por la marcha de Luis y los fichajes que vendrán las próximas semanas, os pido un segundo para recrearnos en la gesta conseguida hace unos días.
Mi compañero Felip Bens (L'Oronella) ha editado una obra conmemorativa de la exitosa temporada 2010-11, una permanencia que bien merecía una obra que la inmortalizara.
La obra lleva por título [b]Som de Primera… Llevant UD 2010/11. Una permanència històrica[/b], y a partir de este sábado, 3 de junio, estará a la venta en quioscos, librerías y en la Tenda Granota. Cuenta con más de [b]200 fotografías a color repartidas en 84 páginas[/b]. Su precio es de [b]15 euros[/b].
La edición contiene:
• Entrevistas a Quico Catalán, Luis García, Ballesteros, Iborra, Caicedo, Munúa, Juanfran, Juanlu i Xavi Torres, elaboradas por Rafa Marín, Salvador Regües, Carlos Ayats, Pedro Valero, Ismael Algarra y Josep V. Miralles.
• Todas las estadísticas de las campañas 2008/09, 2009/10, 2010/11.
• Análisis de la temporada, a cargo de Manuel Illueca; la plantilla, por José Manuel Bort, y la afición, por Daniel Reverter.
• Columnas de Rafa Ordóñez, Josep Lluís Sirera, Dominic Keown, José R. March, Julio Gómez, José Luis García y Felip Bens.Estamos especialmente agradecidos y satisfechos por todos los colaboradores que participan en la obra, una representación bastante amplia de la prensa que sigue al club y el levantinismo más activo.
Esperemos que sea de vuestro agrado. Os mantendremos informados de la celebración de la presentación, que seguramente se realizará la próxima semana. Un saludo.)
-
RE: Quico, Luis i Ballesteros en La Fira
Com alguns ya sabeu des de L'Oronella i en l'inestimable ajuda del club, Sin Tregua La 97.7, les llibreries Slaughterhouse i Odisseu i un grapat de bons amics i llevantinistes hem fet un esforç per a que el Llevant tinga una important presència en la Fira del Llibre d'enguany.
No té precedents que un club de fútbol tinga una jornada dedicada en un marc con la Fira del Llibre i és una forma més d'escampar llevantinisme per diversos estrats de la nostra societat, en este cas un tan important per a nosatres com el món de la cultura.
Eixe dia 13 es fallarà també el Premi de Microrrelats «Historia del Llevant UD». Hem conseguit un Jurat de lux que dignifica el premi i al Llevant i vullc donar les gràcies a tots ells per la seua colaboració: Josep Lluís Sirera, catedràtic de l'Universitat de Valéncia; Xavier Copado, Lliure, cantautor granota; Josep Lluís Fitó, director del documental de C9 Llevant: 100 anys a contracorrent; Pau Martínez, director de cine i de L'Alqueria Blanca; Dominic Keown, catedràtic de l'Universitat d'Oxford; i José Luis García Nieves, coautor de «Historia del Llevant UD».
Fins al moment s'han presentat uns 30 autors i vos recorde que el determini d'entrega acaba hui divendres a les 23,59h. El premi mereix la pena: la «Historia del Llevant UD» completa, la publicació en el volum IV de l'obra; la maqueta de l'estadi, una placa commemorativa i una camisola signada per tots els jugadors. El premi l'entregarà Quico Catalán el dia 13 en la Fira.
Eixe dia farem l'acte que podeu vore en el cartell adjunt i durant tot el dia a tots aquells que compren qualsevol llibre del Llevant UD de L'Oronella, el club els obsequia en una entrada gratuïta per al partit Llevant-Hércules.
Tancarem la jornada en un vi i una mistela d'honor i signant llibres en la caseta.
Esperem que siga un èxit i que l'any que ve pogam repetir. Vos esperem a tots!
Event en fcbk: http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... 6856062699
-
RE: Granotes pel món (Abu Dabi) (II)
Yo sí que lo he visto. Creo que cuando terminan los 47 minutos se abre automáticamente otra ventana con el resto del programa (será que pesa demasiado el archivo). No seais exagerados. Ese programa, precisamente, lo coordina un levantino.
Por cierto, un crack ese Regües. Y muy guapas la niña y la madre.
-
Granotes pel món (Abu Dabi) (II)
Este jueves,10 de marzo, el hijo de Salva Regües, Pablo, aparece en Valencians pel món. Desde Abu Dabi. Parece que en la grabación ha habido referencias granotas. A ver si salen en el programa.
Un saludo.
-
RE: 101 Años de historia…(PANCARTA PARA EL DERBI)
Granota, te escribo en privado
-
Granotes pel món (Abu Dabi)
http://www.levante-emv.com/comunitat-va ... omentarios
Poco a poco conquistaremos el mundo. Una nueva granota, y con pedigrí Regües, en Abu Dabi.
-
Hui, sobre Lliure a l'Informatiu
L'article de hui, sobre lliure
http://www.linformatiu.com/nc/opinio/de ... ios-encant
I demà, a per l'Atleti!!!
-
Resaca de Historia del Llevant (III)
Sólo queríamos agradeceros los comentarios y las muestras de cariño que en persona, vía facebook o a través de este foro nos habéis hecho llegar estos días. Creo que el acto de ayer jueves en el Ateneu Marítim fue memorable, un recordatorio de lo grande que es nuestra historia, por lo grandes que son sus protagonistas. Ver al hijo de Agustinet Dolz besar el retrato de su padre, o la emoción del hijo de Blas Escrig, o del propio Domínguez, al borde de las lágrimas, compensa las horas de trabajo.
Gracias por la confianza a suscriptores y lectores, esperamos que os guste y que disfrutéis de la obra si tenéis vacaciones, ahora que se acercan las navidades.
Un abrazo también al veterano seguidor que tuvo un susto en el último partido en casa. Creo que un familiar suyo entra en este foro. Ayer firmamos un libro, así como los veteranos, y el club se lo hará llegar. Esperemos que se mejore. Os dejo también el enlace del artículo de hoy de l'Informatiu, precisamente dedicado a este seguidor.
Un saludo -
RE: El relicario granota
Gracias, Eric y Dejan, por los comentarios. Dejan no hay por lo que disculparse. Sobre la Copa, bueno, tal vez suene frívolo. Ya ha argumentado Felip; al margen de eso, creo que siempre hay que tomar algo de distancia y reírse de todo, hasta de nosotros mismos, sabiendo siempre cuáles son los objetivos irrenunciables, como el reconicimiento de esta copa que algún día lograremos.
Sobre el gentilicio. He de decirte que utilizo ambos indistintamente: uno por costumbre, 'levantinista': soy de 1983 y es el que he escuchado de forma mas habitual; el otro, levantino, lo utilizo por voluntad de fijarlo, siempre que escribo: prácticamente hasta los 70's, casi todas las peñas, por no decir todas, usaban el término 'levantino', de verdad, sin discusión. O 'penya llevantina', en valenciano, en algunos casos. Puedes verlo en el estudio que hemos hecho sobre las peñas en el volumen III de Historia del Llevant. No creo que sea un tema sobre el que debatir, sino una palabra a recuperar. Pueden convivir las dos formas sin necesidad de borrar una, ¿no?
Un saludo.
-
RE: El Llevant 1939-69 hui en Sin Tregua (97.7)
I ací teniu l'enllaç del programa, per si algú vol sentir-lo. Salutacions.
http://www.divshare.com/download/13224546-9c0 -
Quico, Luis i Ballesteros en La Fira
Amigos, tras unos meses desbordados de trabajo, el volumen III de Historia del Llevant UD —1939-69. El yunque de la
adversidad y el Llevant en 1ª División— ya está en la imprenta. Ha sido mucho más costoso de lo previsto. Los sucesos que se narran son absolutamente apasionantes, la prueba definitiva de que esta afición y este club, mil veces a punto de desaparecer, están hechos de otra pasta.El resultado final son 816 páginas de relato con 500 fotografías reproducidas a gran formato.
El 8 de noviembre comenzará la distribución en la Tenda Granota, las librerías de toda Valencia, la venta a través de la web http://www.historialevanteud.com y ese mismo día comenzará a llegar a las casas de los suscriptores. Muchas gracias por vuestra paciencia. Seguro que os compensa.
En breve os informaremos también del día, hora y contenido del acto de presentación del libro, que pretendemos convertir en un homenaje a los grandes protagonistas de este periodo.
Un abrazo y Per sempre Amunt Llevant!!!
-
RE: QUICO,FELIP,JOSE LUIS COMO ESTUVO EL ACTO DEL ATENEO MARITIM
Nos quedamos muy contentos. Sinceramente no las tenía todas conmigo. Pese a la cercanía del ascenso la gente ya está con el chip del verano, un lunes es un lunes y el Cabanyal queda muy lejos para casi todo el mundo. Pero como siempre, el levantinismo respondió.
Me gustó sobre todo ver a muchísimos peñistas, de Sin Tregua, Tirant, Amunt Granotes, Dones Agustinet… Y gente que este año ha estado muy activa y reconocido, como Lliure o Voro Vendrell.
Lo de los jugadores no hizo sino confirmar la sensación de pedazo de grupo que todos han transmitido. Sergio emocionadísmo y Héctor y Vicent con una humildad tremende pidiendo el apoyo de la gente y dando las gracias por todo.
Jujotrin, te reconocí pero no pude saludarte. Sí vi a algunos foreros. Un saludo a todos y espero que os guste el libro.
-
RE: EL GIMNASTIQUISMO RECUPERADO
Gracias por los comentarios, por la parte que me toca. Una discusión muy interesante. Algunos comentarios al hilo de lo dicho.
Ni el artículo de l'Informatiu ni el acto en el Patronato de la Juventud Obrera tenían como objetivo recuperar el gimnastiquismo como filosofía de club (ojalá tuviera influencia para cosas de ese calado). Como ya han apuntado, se trataba llanamente de recordar que hubo un club y unas personas cuya aportación fue tan vital para entender el Llevant de hoy (para bien o para mal) como la del viejo Llevant Football Club del Cabanyal.
Sobre la esencia del Gimnàstic como club, es cierto que siempre fue un equipo sentimentalmente amateur. Pero no lo es menos que desde finales de los veinte y durante los treinte lo intentó todo para volver a ser grande, incluso renunciando a su filosofía. Así el fichaje de Arturo Montes, estrella del Valencia CF; o la incorporación masiva de jugadores vascos. Intuyo que fueron años de gran debate interno en el club, en los que incluso llegó a haber una escisión.
Sobre la ideología del Gimnàstic… Bueno, la cosa era bastante terrible. A los jesuitas del Patronato el fútbol les importaba más bien poco. Se trataba de alejar a los chavales de gente como Ballester Gozalvo, fundador del Llevant FC. Así de crudo. Pero al final el fútbol triunfo y el Gimnàstic se convirtió en un club como los demás, aunque, lógicamente, muy enraizado entre las clases conservadores, afines al Patronato. Herencia cultural.
Sobre el desarraigo y la falta de visibilidad del levantinismo de raíz gimnastiquista en su enclave histórico (Ciutat Vella), no creo que haya que usarlo como arma arrojadiza, sino como un reto que debiéramos imponernos todos (como situación a revertir), incluso los militantes del levantinismo cabanyalero: el Gimnàstic es historia de nuestro club, patrimonio cultural que perdemos todos. Y una reflexión: Pedro Villarroel y Catalán proceden del universo gimnastiquista. Al gimnastiquismo no se le ve, pero manda.
¿Por qué no se percibe el levantinismo en el centro de la ciudad? Al arrinconamiento en la memoria granota se le une un problema más prosaico: compite en el mismo mercado que el Valencia CF (sólo es una teoría).
Nada más. Un saludo, memoriosos.
-
RE: Animo Levante desde Irun
Hola Benafero. Creo que no tienes la cuenta configurada para recibir mensajes privados así que te escribo por aquí.
Irazoki tuvo cierto protagonismo en la 52-53. Llegó del Real Unión con la temporada en marcha y flipó con el ambiente de Vallejo.
Ya he contactado con el amigo Kokouning para ver si logramos recuperar esas fotos antiguas. Supongo que no cambiarías las señas con Irazoki, pero, si no te importa, me gustaría tener la foto que le hiciste el domingo con vistas al próximo volumen de Historia del Llevant UD, que estamos realizando Felip Bens y yo mismo.Un saludo.
PD: si te animas puedes enviarla a llevantinistes@oronella.com
-
RE: Antes de la batalla de Irún………
Jo també estava nerviós, tant que he tingut un lapsus. Gràcies pel comentari.
-
RE: Historia del Llevant UD, ara en internet.
Algunes consideracions molts breus —en el volum I de Historia del Llevant UD hi ha un anex explicant extensament per qué apostem pels noms en valencià i per qué utilisem Llevant Unió Deportiva i no Esportiva, pero tractaré de resumir-ho per a que estes coses unixquen i no separen al llevantinisme:
Sobre l'us dels noms Llevant UD, Llevant FC i Gimnàstic FC en valencià:
- És cert que oficialment —registralment, administrativament— i documentalment el nom dels clubs era en castellà i en cap moment de la nostra obra neguem esta realitat. Pero perdeu de vista dos coses:
1. L'immensa majoria dels aficionats de Gimnàstic FC, Llevant FC i Llevant UD durant estos 100 anys són valenciaparlants i han nomenat als nostres clubs en valencià. Per a nosatres esta realitat és més important que el fet administratiu, obligat per les circumstàncies socials i polítiques.
2. Evidentment des de 1909 fins a la democràcia el valencià ha segut una llengua NO oficial ni reconeguda en els àmbits oficials —en algunes excepcions puntuals con el periodo republicà—. Rnti diu que no estava prohibida. Hi ha moltes formes de prohibir una llengua. Per eixemple a mon pare fent la mili un sargent li pegà una patada en els ous per parlar en valencià en sa mare per teléfon. I eixemples com este existixen centenars. No fer una prohibició expressa d'alguna cosa, no significa que no es prohibixca de forma tàcita. I negar esta realitat no té ni peus ni cap. El franquisme, en especial, reprimí de forma explicita l'utilisació del valencià en tots els àmbits que no fora l'estrictament familiar. Açò és una atra realitat innegable.
Conclusió: En l'arribada de la democràcia es tractà, llògicament, de fer natural lo que sempre hauria d'haver-ho segut: que el valencià poguera recuperar tots els àmbits d'us que deu tindre una llengua normal. En este procés inacabat el llevantinisme deu assumir en normalitat, sense bronques ni conflictes, la denominació valenciana del club, junt a la castellana.
Sobre Llevant Unió Deportiva:
Unió Deportiva no és incorrecte. És normatiu i és la forma que utilisen el 100% dels valenciaparlant que no s'han ensenyat la llengua en l'escola o l'han normalisat. Deport, deportiu, deportiva és una paraula viva en tota la CV i no és un castellanisme: apareix en texts escrits valencians des del segle XIII.
És respectable que alguns vullguen optar per Esportiva. Pero Deportiva, al meu entendre, és més correcta, més autòctona… i els que hem optat per utilisar-la mereixem també tot el respecte.
La normalisació valenciana del nom del nostre club i la doble denominació Llevant UD-Levante UD hauria de ser un punt d'unió i no de discrepància de tots els granotes. Independentment de que siguen castellaparlants o valenciaparlants. Per una qüestió de respecte a la memòria de tots els nostres antepassats llevantinistes.
És la meua opinió, vaja, tan vàlida com qualsevol atra.
Felip Bens
PS I per cert, el post era per a parlar de la versió de l'Història del Llevant UD en internet…………
-
Memorias de un granota, de Salva Regües.
L'editorial L'Oronella traurà a la llum en les pròximes semanas el llibre
Memorias de un granota, de Salva Regües.
El llibre consta de 216 pàgines i és una reedició, revisada i actualisada, de les memories que el prestigiós columniste publicà en l'any 2004 semanalment en les pàgines de Levante-EMV.
En l'edició s'ha inclòs molt de material gràfic novedós —més de 200 ilustracions—.
Este volum és una nova aportació de l'editorial L'Oronella a la celebració del centenari del Llevant UD.
Seguirem informant-vos.
-
RE: Historia del Llevant UD, ara en internet.
Hola amics:
La web de l'història del Llevant UD s'ha actualisat i ampliat.
Tots podeu consultar des de ya l'història del nostre club fins a 1939 en una versió reduïda de l'obra escrita pels mateixos autors i profusament ilustrada. L'idea és oferir a través d'internet un resum documentat i divulgatiu de la nostra història a mida que vagen veent la llum tots els volums de l'obra impresa.
Hem considerat que est esforç mereixia la pena per a divulgar la nostra història i identitat de forma complementària a la funció que ya estan complint els volums impresos.
Evidentment es tracta d'una versió molt reduïda i incomparable en l'edició impresa.
També hem incorporat imàgens dels dos volums i dels dos actes de presentació i homenage als fundadors i pioners del llevantinisme fins al 39.
http://www.historialevanteud.com/conten ... llevant-ud
Nota: En quant a l'eixida del tercer volum pel qual heu preguntat alguns de vosatres, està prevista per al mes de Juny. Encara que es comercialisarà a partir de setembre en les llibreries, l'intenció —pero de moment només és una intenció— és fer la presentació abans de que acabe Juny i, com tots els llevantinistes desijaríem, emmarcat en la celebració de l'ascens que cada dia està més prop.
-
Historia del Llevant, con Paco Lloret
Esta noche (miércoles, 23.15 h. aprox.) Paco Lloret entrevista a los autores de Historia del Llevant en su programa de Popular TV. Un saludo.
-
RE: Historia del Llevant UD, ara en internet.
Hola amics.
Volem agrair-vos a tots la contribució del llevantinisme per a que l'acte de reivindicació de la memòria que tingué lloc el passat divendres fora un èxit clamorós.
Podeu llegir la crònica i vore les fotos de l'acte en el blog del llibre:
http://historialevanteud.blogspot.com
Aprofitem també per a informar-vos que des de fa unes semanes José Luis García i Felip Bens estem escrivint en l'informatiu.com. Tots els divendres ix la columna de García "Trenet a Vallejo" i el dilluns la crònica del partit de Bens.
Dies després de la publicació en l'informatiu.com poden consultar-se totes les cròniques i columnes en el blog: -
RE: Historia del Llevant UD, ara en internet.
Vos informem que, al remat, no serà Sergi Ballesteros qui assistirà a l'acte. Per motius de normativa interna, els jugadors no poden assistir a cap acte la vespra d'un partit.
En representació de la plantilla estaran en l'acte Xisco Nadal i Gorka Larrea.
Els següents llevantinistes, entre uns atres, ademés, han confirmat la seua presència:
El vice-president del club, Tomàs Pérez i 4 membres del Consell.
Raimon Ferrer
Antonio Calpe
La família de Juan Puig, la Llegenda.
La família de Hilariet Cerdà, dels Invencibles.
La família de José Aubary, directiu històric del Gimnàstic i un dels protagonistes de la fusió.
El Pare Terrades, director del Patronat de la Joventut Obrera, breçol del Gimnàstic.
La família del directiu històric del Gimnàstic Federico García Calvo.
Les famílies dels fundadors del Llevant FC, José i Víctor Ballester Gozalvo i Rafael Peset.
La Delegació de Penyes Llevantinistes.
Familiars de l'expresident Antonio Aragonés.
Els historiadors Salva Regües i Julián García Candau.
Els colaboradors de l'obra.Tots els que vingau a l'acte podreu fotografiar-vos en:
- La Copa de l'Espanya Lliure.
- Els banderins de Llevant FC i Gimnàstic FC de 1937.
- El trofeu del Centenari del Llevant UD.
Entregarem de bades a tots els assistents un Informe de 12 pàgines sobre el reconeiximent i la legalitat de la Copa del 37.
I per supost podreu comprar els llibres i emportar-vos-els signats pels autors.
Una vesprada que esperem siga inoblidable per a la memòria del nostre Llevant UD.
Esta vesprada 19,45 en l'Ateneu Marítim del Cabanyal (c/Reina 68)
PS Volem agraïr al club totes les facilitats prestades per a l'organisació d'este acte.
-
RE: Historia del Llevant UD, ara en internet.
Amics, vos recordem que este divendres 26 de febrer és la presentació del segon volum de "Historia del Llevant" a l'Ateneu Marítim a partir de les 19.45 hores.
Aprofitem per aclarir una cosa. Algunes persones ens han preguntat si cal invitació per entrar. La resposta és NO. És un acte obert a tots els granotes. De fet, encara que presentem un llibre, és un acte de llevantinisme. Una reivindicació de la memoria, concretamente de la Copa de 1937, i un homenatge als protagonistes dels anys 20 i 30.
Vos esperem a tots.