Onironautica


 • Moderador

  Conegueu el concepte de ser un "onironauta"?
  Heu tingut "somnis lúcids"?
  Com vau arribar a ser conscients en ells?
  Vau poder modificar el somni o simplement despertar?


 • Moderador

  Pues como concepto ni idea, pero si te refieres a sueños en los que eres consciente y tal... pues no sé yo, a mi sí me suena soñar y saberlo, pero llegar a modificar cosas o despertar a voluntad no estoy tan seguro.


 • Moderador

  Si, em referia a això.
  El concepte ve del grec, com quasi totes les paraules "rebuscades" ja que "όνειρο" /όniro/ significa somni (per això l'adjectiu "oníric") i "nauta" pues navegar i tal...
  El cas! Que si, em referia a lo de despertar dins del somni, ser conscient i inclús modificar els somnis.
  Mai ho has fet?
  Les primeres experiències les vaig tindre de xicotet amb els malsons, la tensió dels mateixos em va fer arribar algunes vegades, en lloc de despertar en l'estat de vigília (l'oposat al de "somni"), dins del somni i per tant convertir el malson en el somni que jo preferia.
  Altres vegades, més recentment, ho he aconseguit després de consumir marihuana però no li otorgaría al fet una "causa - conseqüència", més que res ho comente per dir que també ara he viscut "somnis lúcids".
  Ara ja m'he ficat seriós i vaig a tractar de dominarlos i ser capaç de despertar voluntàriament. • @Nabil-El-Zhar creo que no he pasado de tres o cuatro los malsons que he tenido, por fortuna.
  Me pasa algo peculiar. Tengo como un archivo de sueños que repaso cuando me empieza la somnolencia. Un abanico grande, más que de historias como tales, flashes potentes.
  Pero me da la impresión de que los sueños más complejos los tenemos en la madrugada. A veces uno se despierta y piensa: ostia qué pedazo de sueño. Y por la mañana no te acuerdas.
  Van por temáticas, por episodios pasados, por etapas de tu vida que salen totalmente deformadas. Pero es apasionante.
  Sí, me fascina el mundo de los sueños.
  Creo que abrí un post sobre sueños raros, referidos al Levante. Mare meua, no he contado ni la mitad. Es que hay cosas muy difíciles de contar por más que en mi caso me haya dedicado a eso. Es imposible.
  Me gusta el post.


 • Moderador

  Info_fasesdelsueno-NREMyREM_rgb.jpg


 • Moderador • @Nabil-El-Zhar dijo en Onironautica:

  Info_fasesdelsueno-NREMyREM_rgb.jpg

  Algo no me cuadra. Sumando todas las fases no llegan a las tres horas.
  Y las otras cinco o seis? • @Nabil-El-Zhar estaba en duda sobre qué ver esta noche.
  Al final buscaré el video que has colgado en la Smart.
  Espero que sea bueno, o...te corto els ous.


 • Moderador

  @rana-baileys aleshores mai has estat despert dins d'un somni?
  El que dius coincideix en la foto que he passat, a la hora i mitja de començar a dormir entres en la fase REM del somni i per tant la fase més prolífica. La qüestió és que les fases són cícliques així que pots tornar a la REM en altres moments del dormir. Que pugues fer-ho o no, dependrà de quantes hores pugues dormir (quantitat) i de quina forma ho fases (qualitat) ja que per a lo últim, ens condiciona molt entrar al són amb nerviosisme, informació, cansanci, etc es recomana deixar el mòbil a un costat els últims 30 minuts i fer exercicis de relaxació per ficar en "punt mort" el cos i la ment, així entres a la son millor i ja si fas exercicis de consciència pots estar més preparat per a despertar als somnis.


  Altra cosa interessant, per a qui s'anime a intentar despertar als somnis es escriure'ls amb tot detall i fer un diari amb ells que més tard has d'analitzar per tractar de trobar punts en comú, es a dir, circumstàncies que sempre pasen als teus somnis (o pasen amb assiduïtat) i pots reconèixer en ells, mentres dorms, que estàs somiant i pam! Despert!


 • Moderador

  Alguna vez he pensado en apuntarlos o algo, pero luego siempre me da pereza... • Curiosamente, tras ver anoche, no uno sino dos episodios de La Noche Temática relativos al sueño, tuve después un sueño muy claro y que recuerdo perfectamente, cosa que hacía tiempo no me ocurría.
  Lo que me faltó en uno de ellos, el que tú recomendaste @Nabil-El-Zhar alguna técnica para conseguir ser un onironauta.
  Supongo que mi dificultad en recordar mis sueños tiene algo que ver con mi consumo de somníferos.


 • Moderador

  @rana-baileys sobre la imatge, de la fase 5 es passa a la 2 (mira el xicotet esquema de baix a la dreta), això vol dir que, en una nit pots tindre entre dos i tres somnis (fa dos nits vaig tindre 3) ja que el procés complet serà de 3 hores màxim.


 • Moderador

  @Malcontent a mi també em donava, el que he fet ara és ficar-me la llibreta a l'escriptori, junt al despertador, amb la qual cosa quan sona m'alce i ja que estic ahi, els escric. És un alicient més per no rodar al llit i fer la de "5 minuts" més, comportament que es molt perjudicial per al cos perquè eixos "5 minuts" més són els de la Fase 1 de la imatge i clar, eixa fase es per preparar el cos per seguir en les següents fases del son i al despertar-se de nou i de colp, talles el procés i et trobes més cansat del que estaves la primera vegada.
  Realment, dormim molt malament...


 • Moderador

  Eso es muy cierto... pero da un gustirrinín... 😂


 • Moderador

  @rana-baileys per ara estic al començament del llibre, sols et puc dir una tècnica per ser més conscient a la vigilia i entrar al somnis més preparat.

  Lo que vaja llegint ho posaré ací, tot està al llibre del pioner en este assumpte.

  71LOnKiJkTL.jpg


 • Moderador

  @Malcontent haha quan es per a mes d'uns minutets, unes hores o així (que et despertes per anar a pixar pero exemple) sí però quan es sols per 5-10 minuts, no compensa, comprovat.


 • Moderador

  Si ya sé que no compensa, pero en ese momento... da la sensación de que sí 😂 • @Nabil-El-Zhar dijo en Onironautica:

  @Malcontent haha quan es per a mes d'uns minutets, unes hores o així (que et despertes per anar a pixar pero exemple) sí però quan es sols per 5-10 minuts, no compensa, comprovat.

  La veritat és que MAI en tota la meua vida m'he alçat a pixar durant la nit. És més, de dia he d'estar atent al rellotge perquè si se'm passa sóc capaç d'arribar del matí a la nit sense fer-ho. En aqueixos casos pense: ostias, se m'ha oblidat :granotas_19:


 • Moderador

  @Malcontent haha ja ho se ja...jo he canviat eixa satisfacció per la obtinguda al alçarme a la 1a i sentir que la meua voluntat raonada s'ha imposat a la satisfacció immediata.


 • Moderador

  Nada, nada, la voluntat raonada al carajo!! 😂 • Voy a compartir uno de esos "sueños raros" que a veces se me presentan.
  En realidad los tengo cada noche y lógicamente son raros, porque de ser no-raros ya no serían sueños.
  El hecho diferencial de esta pasada noche es que trata sobre el Levante y encima sale un conocido forero.
  Vaya en primer lugar el escenario. No era ni el Ciutat ni Vallejo. Se trataba de un extraño campo con un edificio religioso tras un fondo. Y era de noche. Siempre que sale el Levante es de noche, incluso en Vallejo donde como sabéis, jamás se jugó de noche. Y no había espectadores. Sólo yo...y otro.
  Tampoco consigo identificar al rival.
  La cuestión es que estaba a pie de campo y en un ataque de los nuestros un balón se va a escapar fuera, pero antes de que eso suceda se la paso a uno que tira rasito al segundo palo y se mete. Era el 2-1.
  Entonces, entusiasmado salgo corriendo hacia una especie de garita militar en la que estaba @Malcontent y le digo: tío, le he dado la asistencia del gol!!!
  Vale, vale, pero tranquilo, no sea que se entere el árbitro. Porque hay árbitro no?
  Pues yo creo que no. Pero balón sí, porque le he dado.
  Anda, pues yo creo que tampoco hay balón, me dijo Malc.

  Bueno, y en entre pitos y flautas así fue el sueño, con otras cosas muy difíciles de convertir en palabras.


 • Moderador

  :granotas_35:


Accede para responder