Club de lectura?


 • Moderador

  Hola companys, hui m'ha vingut al cap una idea, vos la presente...

  He pensat que podríem comentar a aquest fil el que ens pareixen els últims llibres llegits com a manera d'ajudar-nos amb les recomanacions i expresar també els nostres sentiments al respecte de cada llibre.

  Eixa ha sigut la primera idea però més tard he pensat...i per què no tractar d'organitzar-se i llegir tots el mateix, i comentar'lo conjuntament?

  Digueu que vos pareix, no som molts habituals però tampoc hem de ser molts per fer-ho...
  De totes formes, si la segona opció no té acollida, jo seguiré amb la primera i estaré encantat de que participeu si així ho desitgeu.

  Tot ve arrel del llibre que estic apunt d'acabar, segurament dels millors que he llegit i d'una densitat que em costarà trobar un pròxim (un dels motius pels que he pensat, el fet de la lectura conjunta i organitzada podria donar-me l'estímul necessari) i vull seguir llegint així que...

  Un abraç!


 • Moderador

  Me gusta, aunque debo admitir que leo muchos menos libros de los que debería... ahora estoy con The Handmaid's Tale en inglés, pero lo tengo un poco parado.


 • Moderador

  Sobre llegir en altres idiomes, he de dir que estic completament en contra, jo no disfrute i mai he pogut fer-ho.
  Em vaig forçar en el seu dia per a practicar per vaig trobar una forma millor, llegir en l'altre idioma amb emails.
  M'explique, un llibre és difícil que no tinga la seua traducció a l'espanyol, en canvi una persona X que no sap espanyol, l'única forma de comunicarte amb ella, de conèixer-la, es parlant (ja siga de forma oral o escrita) així que no queda més remei i en este cas si em genera interès, al no haver altra opció. També val en casos de cartells en museus o qualsevol context on "no quede altra".
  Amb els llibres, es pensar que podria estar disfrutant l'experiència de la forma més plena possible, llegint en un idioma que comprenc molt més, i no puc...
  Si bé és cert que "traduttore traditore" però...no puc, no fins que no equipare el nivell i tinga l'interès d'apropar-me a la versió original (com ja em passa amb les pelis).

  Conta'ns, malc, que et va fer començar eixe llibre i què fa que no el continues?


  Edit per a millor comprensió:

  • M'agraden les versions originals en tot menys en els llibres, si hi ha traducció opte sempre per aquesta

 • Moderador

  No sé si te he entendido mucho... ¿de qué estas en contra, de leer libros traducidos o en la versión original de otros idiomas?

  Respecto a The Handmaid's Tale: lo empecé porque se habló mucho de la serie (que yo aún no he visto) y tenía curiosidad. Y lo tengo parado (no quiere decir que no lo vaya a continuar, casi siempre acabo lo que empiezo) porque mira, me pongo mil excusas: falta de tiempo, falta de ganas, etc. Pero no hay excusa, tengo como objetivo terminarlo este verano. • @Malcontent dijo en Club de lectura?:

  No sé si te he entendido mucho... ¿de qué estas en contra, de leer libros traducidos o en la versión original de otros idiomas?

  Respecto a The Handmaid's Tale: lo empecé porque se habló mucho de la serie (que yo aún no he visto) y tenía curiosidad. Y lo tengo parado (no quiere decir que no lo vaya a continuar, casi siempre acabo lo que empiezo) porque mira, me pongo mil excusas: falta de tiempo, falta de ganas, etc. Pero no hay excusa, tengo como objetivo terminarlo este verano.

  Yo lo lei el verano pasado, el libro esta correcto, no es ninguna maravilla pero está bien. • Yo hablaré de futuro inmediato.
  He pedido por Amazon dos joyitas que leí de chaval y que obviamente he perdido.
  A los más jóvenes no os sonará.
  "Dar: el diario de Ana María" y "Amar: el diario de Daniel", ambas del sacerdote francés Michel Quoist.
  Os puede parecer un poco moñas, pero estoy ansioso por recibirlos.


 • Moderador

  Uf, em pareix que no trobarem el punt en comú per llegir mai cap a la vegada hahaha

  Jo he acabat "El Manantial" de Ayn Rand, el conegueu? • @Nabil-El-Zhar dijo en Club de lectura?:

  Uf, em pareix que no trobarem el punt en comú per llegir mai cap a la vegada hahaha

  Jo he acabat "El Manantial" de Ayn Rand, el conegueu?

  No havia caigut en això de llegir conjuntament.
  Sí, em sembla molt complicat d'aconseguir • Os quiero hablar de otro tipo de "lectura" que yo utilizo con mucha frecuencia.
  Se trata de los podcast.
  Hay muchos, por eso hay que saber seleccionar lo más adecuado.
  Quizá os suene "El abrazo del oso". Lo cierto es que escuchar cualquiera de ellos es equivalente o superior a leerte un libro sobre el tema en cuestión.
  Ventajas? Te enteras de muchas cosas, desde una visión independiente (que eso existe) y a la vez puedes estar haciendo otra cosa sin la esclavitud de sostener un libro y pasar páginas, esclavitud que he padecido desde niño.
  No confundir con los llamados "audio libros". No me gustan nada. Una vez empecé uno y duré como cinco minutos, y no porque fuera malo. No me atrae esa fórmula.
  Bueno, volviendo a los podcast, lo mejor es tener instalada una app como ivox. La oferta es muy amplia.
  Pero casualmente he tropezado con esta página en la que hay algunos del abrazo. Lo recomiendo vivamente. Casi todos los que hay en esa lista ya los he escuchado, aunque por supuesto, hay muchos más.
  Tratan de todos los temas. También sobre la URSS. Aquí han metido uno. Si alguien tiene la santa paciencia de escucharlo, ya me comenta.

  https://player.fm/series/podcast-el-abrazo-del-oso


 • Moderador

  Podcasts jo vaig estar escoltant uns quants en anglès, eren molt agradables i comprensibles a més de entretinguts però com a mitjà d'informació, en el sentit d'escoltar temes que m'agraden/interesen no ho he provat mai realment...

  Lo de la lliberació de les mans és un poc relatiu, perquè hi han certes activitats que requereixen atenció que desviaries del podcast.
  Per exemple fent passejant, exercici, relaxació, cuinant, coses d'estes si podria estar en un estat apte (concentrat) per a entendre però la majoria no. • @Nabil-El-Zhar dijo en Club de lectura?:

  Podcasts jo vaig estar escoltant uns quants en anglès, eren molt agradables i comprensibles a més de entretinguts però com a mitjà d'informació, en el sentit d'escoltar temes que m'agraden/interesen no ho he provat mai realment...

  Lo de la lliberació de les mans és un poc relatiu, perquè hi han certes activitats que requereixen atenció que desviaries del podcast.
  Per exemple fent passejant, exercici, relaxació, cuinant, coses d'estes si podria estar en un estat apte (concentrat) per a entendre però la majoria no.

  Dons prova prova... • Una triste noticia para la literatura:

  "Andrea Camilleri (Porto Empedocle 1925-Roma 2019) s’ha mort aquesta matinada després de ser ingressat per una aturada cardíaca. Camilleri ha estat un dels escriptors més prolífics de la literatura contemporània, i sens dubte el més traduït de la novel·la negra de la segona meitat del segle XX, a l’altura de Simenon o d’Agatha Christie. És autor d’un centenar llarg de títols, dels quals una quarantena corresponen a les aventures del comissari Montalbano, famós arran de la sèrie televisiva produïda per la RAI. Les altres dues sèries on s’aplega la majoria de la seva producció són la contemporània, protagonitzada generalment per arquetipus femenins de caràcter fort i dominant, i sobretot la històrica, considerada pels especialistes la veritable literatura camilleriana. Es tracta d’una vintena llarga d’històries ambientades entre el segle XVII i la primera meitat del XX, com ara Il birraio di Preston (L’òpera de Vigata, en la versió catalana) i Il re di Girgenti, i en què l’escriptor sicilià porta a l’extrem la seva vocació de narrador."

  vilaweb.cat

  DEP 😢 • Hoy se cumplen 100 años de la muerte de Benito Pérez Galdós.
  Un autor muy importante de las letras hispanas y que con obras como Fortunata y Jacinta, Tristana o La Fontana de Oro es imprescindible para entender la España del XIX, una realidad que a mí personalmente me apasiona. • Recentment he llegit el Llibre de les bèsties de Ramon Llull. Per curiositat, bàsicament.I m'ha agradat. Si estàs estudiant o treballant i no tens massa temps com per llegir un totxo o una novela gamesofthroniana, un capitulet abans de dormir o dos o mentres cagues i en poc de temps l'has llegit. A més és una peça important de la nostra cultura i té prou de valor antropològic i filosòfic.


 • Moderador

  Si la cosa va de llibres curts, per insistència d'un amic em vaig llegir una mateixa nit, San Juan Bueno Mártir d'Unamuno. Molt recomanable.

  M'apunte el teu que sempre tinc la feina pendent de llegir en valencià 🙂 • @Nabil-El-Zhar dijo en Club de lectura?:

  Si la cosa va de llibres curts, per insistència d'un amic em vaig llegir una mateixa nit, San Juan Bueno Mártir d'Unamuno. Molt recomanable.

  M'apunte el teu que sempre tinc la feina pendent de llegir en valencià 🙂

  Es pot llegir en una hora i mitja, més o menys.


 • Moderador

  @Nabil-El-Zhar dijo en Club de lectura?:

  San Juan Bueno Mártir

  De tan cortito que es no os habéis quedado ni con el nombre :granotas_15: • @Malcontent dijo en Club de lectura?:

  @Nabil-El-Zhar dijo en Club de lectura?:

  San Juan Bueno Mártir

  De tan cortito que es no os habéis quedado ni con el nombre :granotas_15:

  Pues sí. Lo que es la lectura rápida. En efecto, es San Manuel.


 • Moderador

  Me han regalado Sentimentalismo tóxico. Me apetece leerlo. Ya pondré una review cuando me lo acabe.

  Para quien quiera conocer la problemática que aborda, os dejo este video que es de dónde lo saqué.

  Minuto 13:10 concretamente.

  No se poner el vídeo 😭 • @rubimor tienes que utilizar el comando watch


 • Moderador

  @rana-baileys dijo en Club de lectura?:

  @rubimor tienes que utilizar el comando wat

  What? • @rubimor dijo en Club de lectura?:

  @rana-baileys dijo en Club de lectura?:

  @rubimor tienes que utilizar el comando wat

  What?

  No, watch


 • Moderador

  @rana-baileys dijo en Club de lectura?:

  @rubimor dijo en Club de lectura?:

  @rana-baileys dijo en Club de lectura?:

  @rubimor tienes que utilizar el comando wat

  What?

  No, watch

  Cabroncete!


 • Moderador

  Haha doncs potser que poc abans d'escriure el missatge hagués comprat una versió (això va ser el dijous) així que més culpa


Accede para responder