El asunto Catalán (el joío…) • 0_1545331714543_Du4LzxcXcAAo1fB.jpeg

  0_1545331727056_Du4LzxZWkAEzURL.jpeg

  Con una mano pides humanidad y con la otra te mofas de la desgracia ajena.
  Gentuzaaaa!!!!
  .
  .
  .

  Y ojo, evidentemente yo estoy a favor de la libertad humanitaria de Zaplana. • La pastanaga de Vox o com fer-nos tornar a pensar com espanyols

  Aquestes darreres hores, especialment en l’entorn barceloní d’ERC, sembla que es vulga imprimir un tomb a la campanya de les municipals, amb la tendència a convertir l’extrema dreta de Vox en el centre del debat. Han demanat, per exemple, a totes les candidatures que proclamen solemnement que no hi pactaran; o, anant més enllà d’aquestes eleccions i tot, han afirmat que l’independentisme té una gran ocasió de reconciliar-se amb la Unió Europea, tot ajudant Espanya a no caure a les mans de l’extrema dreta.

  Ignore si aquest viratge aparent és el fruit d’una elaboració teòrica ja decidida o si simplement és una improvisació mediàtica fruit de l’absència de novetats per Cap d’Any i l’ànsia d’ocupar centímetres de paper. Però espere, ho espere de veritat, que siga això darrer. Perquè altrament seria un error tan gran que em costa fins i tot de fer-me’n a la idea.

  La idea que la Unió Europea –la mateixa Unió Europea que ha consentit que els dirigents polítics catalans, inclosos els d’ERC, siguen a la presó o a l’exili– es reconciliarà de sobte amb l’independentisme perquè dóna suport a Pedro Sánchez em sembla extravagant. Completament. Però, a més, i en tot cas, m’agradaria entendre què vol dir que s’hi reconciliarà. Vol dir que ara forçarà l’alliberament de Junqueras i els altres presos? Vol dir que ara defensarà un referèndum d’autodeterminació? Vol dir que ara assegurarà les llibertats civils dels ciutadans de Catalunya i se’n convertirà en garant? Perquè, si no vol dir res d’això, i és evident que això no passarà, no sé quin interès pot despertar en l’independentisme.

  Però, anant més enllà del poc rigor que crec que té aquesta expressió concreta, el fet és que la sola idea de posar Vox al mig de la campanya electoral implica espanyolitzar-la completament i fer subsidiari l’independentisme a un nivell inèdit de fa molts anys. Implica, de fet, tornar-lo a convertir en la crossa auxiliar d’un pretès progressisme espanyol, oblidant que els responsables del 155, els responsables concrets dels empresonaments i l’exili, de la repressió, no són únicament a la dreta. El PSOE, i el PSC, són culpables de la repressió, d’una part fonamental de la repressió: perquè és evident que, sense el seu suport parlamentari i polític, Mariano Rajoy no s’hauria atrevit a fer el colp d’estat. L’aplicació del 155 ha creat una línia que demarca qui està a favor de la democràcia i qui està a favor de fer servir qualsevol mecanisme per a posar la unitat d’Espanya per damunt de la democràcia. Redibuixar això per separar només l’extrema dreta dels altres, al final no és res més que tornar a pensar com si fóssem espanyols. I el perill no és Vox en el futur. El perill és l’estat espanyol –el règim, si ho preferiu– en el present. O és que ara mateix vivim en un règim perfecte que respecta tots els nostres drets?

  PS: Dit tot això, encara em trobe obligat a fer una pregunta molt més concreta: quin sentit té de posar Vox en el centre de la campanya electoral a Barcelona si no sabem ni tan sols si s’hi presentarà? Graupera, en aquest aspecte concret, ha fet les preguntes correctes. Que els farem la campanya de franc? Que no n’ha estat un exemple prou evident què ha passat a la campanya andalusa? Seria molt greu de caure en un error tan gros només per a impedir, si és això de què parlem, que Manuel Valls siga el guanyador minoritari i puga ser batlle tenint simplement vuit regidors o nou. Perquè a mi se m’acudeixen fórmules molt més simples i sensates d’impedir-ho. Com ara fer tant com es puga per a arribar abans de les eleccions a un acord més ampli per a no dividir i fragmentar tant el vot de l’independentisme.

  Vicent Partal


 • Cafeteros

  @rana-baileys ¡Otra conspiración! Me encanta el mundo indepe. Viven en una película de conspiranoias perpetua, en la que son odiados por todos los que no son suficientemente democráticos como ellos: PSOE, PSC, España, la Unión Europea. O en una secta en la cual todo el mundo es sospechoso de no ser suficientemente afecto al régimen. Ahora resulta que los de ERC son unos españolazos. Tenía que llegar.

  Sois unos cachondos. No volváis todos a la realidad de golpe, porque mola tener unos cuantos especímenes así circulando, para echar unas risas de vez en cuando.

  Por cierto, ha pasado desapercibida esta otra noticia que me parece fantástica. ¡Estoy de acuerdo con Torra por segunda vez! ¿Es grave, doctor?
  Ánimo, Gene, ese es el camino de la responsabilidad.

  La Generalitat abandona el Fondo de Liquidez Autonómico para buscar financiación al margen de Hacienda

  La Generalitat abandonará el Fondo de Liquidez Autonómico (FLA) en enero de 2019 para financiarse a través del Fondo de Facilidad Financiera (FFF), otro mecanismo de liquidez habilitado por el Estado, "como paso previo para volver a los mercados"."Es un paso importante que nos enseña el camino que aún queda por recorrer", ha señalado en Twitter el vicepresidente del Govern y conseller de Economía, Pere Aragonès.La Generalitat ha pedido prestados al FLA este 2018 más de 9.000 millones de euros y su intención para 2019 era pedir entre 8.000 y 8.500 millones.Sin embargo, el Govern ha decidido renunciar a este mecanismo de liquidez y recurrir a otro similar, aunque algo más flexible, al que se pueden acoger las comunidades que cumplen con una serie de requisitos, como es el Fondo de Facilidad Financiera.

  Con todo, de los 8.071 millones de euros que necesita la administración catalana para cubrir sus necesidades financieras en 2019, 6.713 será aportados por el Estado. Así consta en un documento enviado por la Generalitat a grandes inversores que incluye toda una descripción de la economía catalana en la que no se hace una sola mención al riesgo que supone su deriva independentista y las consecuencias que ha tenido (como la salida de más de 4.000 empresas), tiene o podría tener.

  Fuentes del departamento de Economía han explicado a Efe que la Generalitat pedirá al FFF la misma cantidad que tenía previsto solicitar al FLA, es decir, algo más de 8.000 millones de euros, y que por este importe pagará el mismo interés. La administración catalana podrá adherirse al FFF tras contar con el visto bueno del Ministerio de Hacienda, ya que ha cumplido con las exigencias para acogerse a este mecanismo, y ello le permitirá seguir financiándose a través del Estado, pero con un menor control sobre sus finanzas. La voluntad del Govern es recurrir al FFF como paso previo para que Cataluña pueda volver a financiarse en los mercados.

  En una entrevista con Efe, el secretario general del departamento de Vicepresidencia y de Economía del Govern, Albert Castellanos, ya avanzó que la Generalitat barajaba volver a emitir deuda en los mercados financieros a partir de 2020, aunque supeditó este objetivo a que se dieran una serie de condiciones, como cuadrar el objetivo de déficit, cumplir con la regla del gasto y "ser capaces de reestructurar la deuda de la Generalitat, que supone el 300 % de sus ingresos ordinarios"."Depender menos del FLA y poder salir a los mercados (financieros) no es una necesidad tan financiera como política, porque la Generalitat tendría un grado de soberanía económica superior", remarcó Castellanos, que recordó que tres cuartos de la deuda acumulada por la Generalitat están actualmente en manos del FLA.

  https://www.elmundo.es/economia/macroeconomia/2018/12/29/5c277411fc6c83057a8b46e1.html

  Efectivamente, financiarse en los mercados es lo que hacen los estados soberanos. Y esa dependencia continua del estado opresor español para pagar a funcionarios y proveedores, incluyendo gabelas a los grupos de presión y propaganda afectos al régimen queda feo. Totalmente de acuerdo, Castellanos (¿Castellanos? ¿Pero qué apellido es ese para un alto cargo de la Gene?): a financiarse en los mercados como los estados soberanos.

  El cierto que antes de salir de los mismos, las agencias de calificación de riesgos ponían al bono catalán al nivel de bono basura. O al de muchos países africanos. ¡Hey, pero penseu-ho! els països africans son sobirans. Cap a l´independencia!

  Pero seguro que desde que está Torra de president las agencias de calificación han cambiado su calificación de la deuda catalana a mucho mejor. Y si no, no dejéis, por favor, que la realidad os impida construir la república. Que el mosso famosso no vaya a tener razón.

  Ánimo. Y abraçades. • @gimnastico_1909 dijo en El asunto Catalán (el joío…):

  @rana-baileys

  ....Totalmente de acuerdo, Castellanos (¿Castellanos? ¿Pero qué apellido es ese para un alto cargo de la Generalitat?....
  .

  El mismo que un tal Catalá (con acento equivocado) al frente de la corrupta justicia española. :granotas_18:

  Seré franco. La inclusión del artículo era para que no decaiga la fiesta.

  Un abrazo, mon ami españolazo 😉


 • Cafeteros

  @rana-baileys dijo en El asunto Catalán (el joío…):

  @gimnastico_1909 dijo en El asunto Catalán (el joío…):

  @rana-baileys

  ....Totalmente de acuerdo, Castellanos (¿Castellanos? ¿Pero qué apellido es ese para un alto cargo de la Generalitat?....
  .

  El mismo que un tal Catalá (con acento equivocado) al frente de la corrupta justicia española. :granotas_18:

  Seré franco. La inclusión del artículo era para que no decaiga la fiesta.

  Un abrazo, mon ami españolazo 😉

  Mil gracias. Me has dado vidilla. me encanta la fiesta.

  Un abrazo, amic ensomniador...


 • Cafeteros

  @rana-baileys dijo en El asunto Catalán (el joío…):

  @gimnastico_1909 dijo en El asunto Catalán (el joío…):

  @rana-baileys

  Seré franco.

  Huy, se me había pasado esto... ¡Y es la segunda vez! ¡¡Reincidente!! :granotas_15: :granotas_15:

  ¡Exhumación de rana baileys ya! :granotas_8: • "Se está deteniendo sin orden judicial a cargos electos y activistas en Cataluña por manifestarse contra la represión y se está impidiendo la entrada de sus abogados en comisaría hasta q lo pidan en castellano.

  Se llama secuestro. Y si callas olvidas q el siguiente puedes ser tú."

  Gabriel Rufián

  "Tota la solidaritat amb els detinguts per la Policia Nacional a Girona, entre ells els alcaldes de Verges @ignasisabater i de Celrà @danicornella. Esperem la seva immediata posada en llibertat. Prou repressió, prou criminalitzar la protesta popular."

  Roger Torrent

  "“Què volen aquesta gent que vénen de matinada?”
  Quan la policia deté alcaldes de forma arbitrària demostra, de nou, que estem entrant en un Estat d’Excepció no declarat però del tot real. No ho podem consentir! La repressió no ens aturarà!"

  Ernest Maragall • Amnistia Internacional demana ser present al judici dels presos polítics.

  "Amnistia Internacional ha demanat al Tribunal Suprem ser present al judici contra els presos polítics en qualitat d'observador per "avaluar si es compleixen totes les garanties", segons assegura El Confidencial. Fa una setmana, el Parlament basc també va demanar al president del tribunal del procés, Manuel Marchena, que l'alt tribunal habiliti els tràmits necessaris per tal que una delegació de diputats formada per representants de Bildu i del PNB assisteixi al judici del procés en qualitat d'observadors.

  Aquestes peticions, assegura el digital, han fet que la fiscal general de l'Estat hagi sortit a defensar la "transparència de la justícia" i hagi recordat que el judici es podrà veure en directe per la televisió. Segons la nota que Amnistia ha enviat al Suprem per fer la petició, l'organització demana un espai per ser a la vista contra els presos per supervisar el procediment. Amnistia Internacional concreta que, si se'ls concedeix la petició, enviaran un equip jurídic a la sala.

  No és la primera vegada que Amnistia demana ser present en un judici a Espanya; també hi va ser al judici contra Carlos Roberto Vielmann (exministre d'Interior de Guatemala), acusat d'assassinar 10 presos extrajudicialment.

  Aquesta sol·licitud per fer d'observadors es suma a la denuncia de l'organització del passat mes d'octubre on va demanar l'alliberament de l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

  En un comunicat, el director adjunt de l'organització internacional per a Europa, Fotis Filippou, va assegurar que no hi havia cap justificació per mantenir-los en presó preventiva i va reafirmar la crida de l'ONG perquè fossin alliberats de manera "immediata". "Amnistia Internacional considera que la seva detenció continuada constitueix una restricció desproporcionada dels seus drets de llibertat d'expressió i reunió pacífica", va afegir."

  elnacional.cat • 0_1547981795758_DxWWD1ZX0AECrsF.jpeg • La catalanofobia no existe, qué va. Debe ser un invento de medios sediciosos...ahh, que eso tampoco existe.
  Pues entonces no lo entiendo...🤔

  https://www.diarilaveu.com/nos-quieren-imponer-el-catalan-a-la-fuerza-resposta-mercadona-clienta-facebook?u=scnyt&fbclid=IwAR2-d0FvERYdzVkYiapMcEBJv35Eq4_rlqGkHIH_p7Tx1YHAkim9UpnSZDk


 • Moderador

  Pues claro que existe, como otras fobias también de catalanes hacia el resto de españoles.
  Fobias y cafres hay en todas partes, no creo que se deba hacer política o tomar decisiones de calado pragmático en base a ello. • @Malcontent Ets un demagog. Et rete a que busques algún català que es queixe que un producte estiga escrit en castellà. Vinga va! Estes són les "bèsties" a les que es refereix Torra al seu famós article que la dreta espanyola manipula... i és unidireccional.


 • Moderador

  @blaugranota si yo soy un demagogo no quiero ni entrar a pensar en lo que eres tú.
  Te reto a que me leas con más calma antes de soltar la bilis de turno.

  Luego si ya pretendes decirme de verdad que hoy en día no hay 'fobias' de catalanes hacia españoles, en absoluto... pues oye, a otro con el cuento. • @Malcontent T'he llegit amb molta calma i et torne a repetir, posa un enllaç d'una notícia on un català es queixe de que un producte està escrit en castellà i si vols després intentes fer comparacions.

  Una cosa són "fòbies" on hi ha ha tots els llocs (en uns més que altres...) i una altra cosa "gent paranoica i reaccionària" que li moleste que un producte estiga escrit en una llengua de l'estat, que per cert, no només parlen els catalans.


 • Moderador

  @blaugranota no sé si me has leído con calma pero si me saltas con retos y con enlaces de noticias desde luego no has entendido nada.
  Simplemente le he restado importancia a que haya cafres españolistas como tampoco me ves dando importancia a que los haya en el otro bando.

  En todo caso no sé para qué me molesto en explicarte nada, cuando tienes un historial en este mismo hilo que demuestra que de nada sirve: tú tienes tu bando y en el de enfrente siempre todo es malo y peor.
 • Cafeteros

  @rana-baileys

  He leido solo hasta "Su supuesto crimen: organizar un referéndum democrático sobre la independencia catalana en octubre de 2017"
  No he querido continuar porque si ya se empieza con una mentira mal vamos.
  El juicio no es solo por organizar un referendum. Eso habría que tenerlo claro. • Ah, es mentira?
  Y cuál es la verdad?


 • Cafeteros

  @rana-baileys

  Bueno, no es mentira. Es una verdad a medias.
  El principal motivo es una declaración unilateral de independencia por parte del Parlament.
  No se puede decir que es solo por organizar un referendum. • @jjllevant dijo en El asunto Catalán (el joío…):

  @rana-baileys

  Bueno, no es mentira. Es una verdad a medias.
  El principal motivo es una declaración unilateral de independencia por parte del Parlament.
  No se puede decir que es solo por organizar un referendum.

  Todo va en el mismo pak amic @jjllevant
  Y además es un pak indivisible. • @Malcontent dijo en El asunto Catalán (el joío…):

  @blaugranota no sé si me has leído con calma pero si me saltas con retos y con enlaces de noticias desde luego no has entendido nada.
  Simplemente le he restado importancia a que haya cafres españolistas como tampoco me ves dando importancia a que los haya en el otro bando.

  En todo caso no sé para qué me molesto en explicarte nada, cuando tienes un historial en este mismo hilo que demuestra que de nada sirve: tú tienes tu bando y en el de enfrente siempre todo es malo y peor.

  Clar, i el teu historial de falsa equidistància no és conegut. Abans parlaves de fòbia, ara ja són cafres... vinga, posa l'enllaç amb el cafre català que li molesta que la bossa de pèssols congelats del supermercat estiga en castellà i s'acaba la discusió.


 • Moderador

  Tú en cambio de historial no tienes nada, lo tuyo es siempre verdad universal y cátedra de referencia... en fin, lo que hay que leer.

  Por favor, ya que te metes de primeras a decir sandeces al menos ten la deferencia de LEERME con atención porque desde la primera respuesta he dicho 'Fobias y cafres'.

  Y ahora ya puedes seguir pidiendo enlaces a diestro y siniestro, sin entender nada. Todo en orden y discusión acabada: los de tu bando lo hacen todo bien, allí no hay cafres y siempre tienen todos la razón. Y olé. • @Malcontent Posa l'enllaç o deixa de fer el ridícul davant una comparació que no s'aguanta. Tingues decència.


 • Moderador

  @blaugranota sí, sí, tranquilo que ahora mismito voy a hacer lo que tú me digas, no sea que me llames indecente 😂
  Lo dicho, un poquito de calma y de leer las cosas antes de venirte arriba con sandeces que no se aguantan. • Hablando de fakes, mentiras y manipulaciones: • @Malcontent S'agunta i molt, la prova és que no pots posar un enllaç. Hi ha cafres blancs i negres, però tu series capaç d'equiparar les actituds racistes dels blancs i dels negres i tindries la mateixa dificultat per trobar un enllaç d'un negre que no li vol llogar un pis a un blanc... per exemple. I així va el món, amb gent com tu intentant equiparar de manera demagògica actituds i no entendre com funciona la relació de poder entre col·lectius humans. I és que cal ser d'esquerres per entendre-ho.


 • Moderador

  @blaugranota la 'proba' te la haces y te la comes tú solito, no me necesitas a mi para darte la razón a ti mismo como siempre.
  Lo quieras entender o no, la cosa NO VA DE ENLACES y no voy a caer en la estupidez de seguirte el juego en los términos que a ti te dan la gana a cada momento.

  Yo no intento equiparar nada, digo que uno no puede tomar estos ejemplos de cafres como razón de peso de políticas de calado. Pero bueno, así va el mundo con gente como tú intentando olvidar algo tan básico y haciendo demagogia barata a partir de su complejo de superioridad. Solo tú eres la izquierda verdadera, la que entiende a la perfección la relación de poder entre colectivos humanos. El resto somos equidistantes matajudíos. Pues ole tus webs. • @Malcontent La PROVA, repetisc la PROVA, no la tindràs mai perquè mai la trobaràs. I tu no has dit res de "peso político" ja canvies el discurs, eh? Tu has fet una equiparació i és una aberració ho mires per on ho mires. I ja sé que no baixaràs del burro, perquè mai ho fas, però que ara intestes canviar l'argumenta ja me val... ja puc dormir tranquil. ✌


Accede para responder